Fotofest i Trondheim

Just Loomis, Sandra Freij, Morten Andersen og Pål Laukli stiller på Fotofest i Trondheim 15-16. mars.
Det er nok å henge fingrene i om man vil ha fotografisk inspirasjon. På løpende bånd er det en fotofestival, en utstilling eller et foredrag. Neste uke arrangeres Fotofest i Trondheim for fjerde gang. Det skjer samtidig med den første utgaven av Lofoten Internasjonale Fotofestival som går av stabelen 13-17. mars. I år vil det nok ikke ha så mye å si at to slike fotobegivenheter kolliderer, men i fremtiden er det nok lurt å unngå.

Fotofest i Trondheim arrangeres av Norsk Fotofagskole. Siden starten i 2010 har antall besøkende økt hvert eneste år. I år håper skolen på over 1000 besøkende på arrangementene.

- Vårt hovedmål er at Fotofest skal være et viktig bidrag til den store fotointeressen i Trondheim og regionen forøvrig. Men vi kan også glede oss over påmeldinger fra fotoentusiaster fra hele Norge, forteller Roar Øhlander ved Norsk fotofagskole. - Ambisjonen er å utvikle en uformell kvalitetsfestival som går over 2-3 dager i mars hvert år. Vi satser på Internasjonale fotografiske ikoner, kjente nasjonale og internasjonale fotografer og vi skal trekke fram unge nyetablerte som er up and coming.

Kvalitet er det definitivt på "festen". Og i spissen står Just Loomis som begynte sin fotografiske karriere som assistent for Helmut Newton. Loomis møtte Newton like etter eksamen fra Art Center College of Design i Pasadena, de to forble nære venner til Newtons død i 2004. I 1993 flyttet han familien fra New York City til New Mexico, der han bestemte seg for å vie seg til kunstprosjekter som var av betydning for ham personlig. Loomis er kjent for portretter og miljøbilder med en intens nærhet til menneskene han portretterer.

- Årets program er satt sammen av fotografer som arbeider i forskjellige sjangre innenfor dokumentar, kunst og reklame. Alle har en omfattende og interessant karriere innenfor sitt felt. Personlig har jeg stor forventning til Just Loomis både på grunn av sin egen produksjon, men også fordi han har mange spennende historier fra sin periode som assistent for Helmut Newton, forteller Øhlander.

Resten av gjengen
Sandre Freij, ledende svensk fashion-fotograf, Morten Andersen, fotobok-fantast og fotokunstner, Pål Laukli, mote- og reklamefotograf og fotokollektivet PREGA blir også å treffe på Fotofesten.

Alle fotografer som deltar har utstilling, og holder foredrag for studenter og publikum.

Program:
Fredag 15 mars:
Kl 18:00 PREGA - Foredrag
Kl 19:00 Åpning alle utstillinger
Lørdag 16 mars:
Kl 12:00 Sandra Frej - Foredrag
Kl 13:00 Just Loomis - Foredrag
Kl 14:15 Morten Andersen - Foredrag
Kl 15:15 Pål Laukli - Foredrag

Mer informasjon
Just Loomis -
Just Loomis
Sandra Freij  -
Sandra Freij
Pål Laukli -
Pål Laukli

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kristin H.
Sandra Freij's ovenstående fotografi griper meg mer innenfor kunst enn fashion - fantastisk bilde. Skulle gjerne ha vært i Trondheim å sett utstillingen! Lykke til.
11.3.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu