Stipendutstillingen på Cyan

I dag går fristen ut for å søke stipender i forbindelse med Stipendutstillingen 2013 på Cyan :galleri.
Siden 2010 har Cyan :galleri organisert en årlig stipendutstilling. Det ble startet som en reaksjon på hvordan fotokonkurranser og stipendsøknadsprosesser fungerer.

- Med støtte fra våre sponsorer har denne årlige utstillingen blitt en viktig begivenhet for fotografer som trenger litt positiv tilbakemelding og støtte i sitt arbeid, forteller Henrik Lindal, en av organisatorene bak stipendutstillingen.

På stipendutstillingen på Cyan er alle prosessene åpne og transparente. Alle får stilt ut sitt innsendte bilde uavhengig av bakgrunn, og søknadstekstene blir gjort tilgjengelige som en del av utstillingen.

- Dermed kan man som deltaker bli både inspirert av hverandres arbeider og ta lærdom av hvor forskjellige søknadstekstene kan utformes. I tillegg blir både publikum og utstillerne invitert med som jurymedlemmer og kan selv få kjenne på hvordan juryprosessen foregår.

7 forskjellige stipend skal deles ut av 3 forskjellige juryer. Utstillingsstipendet deles ut av en fagjury bestående av Ingrid Nilsson (direktør Preus museum), Cathrine Sigurdsson (fotoagent ved Tinagent), Ole Marius Fossen (fotograf) og Hildegunn Larssen (vinner av utstillingsstipendet i 2012. Fagjuryen har et eget jurymøte der de vurderer bildene og søknadstekstene på utstillingen, og velger ut en fotograf de vil se en fremtidig utstilling av.

Festivalstipendet deles ut av søkerne selv. Under et eget arrangement på Cyan :studio i utstillingsuken 28. januar til 3. februar, vil alle deltakerne inviteres til å være med og diskutere utstillingen og i fellesskap bestemme hvem av søkerne som skal få Festivalstipendet.

Publikumsprisen deles ut til den som har fått flest stemmer av publikum. Alle som kommer innom under utstillingsuken får en stemmeseddel de kan bruke til å stemme på en fotograf de mener fortjener denne pengepremien.

De siste 4 stipendene, Utdanningsstipendet, Materialstipendet, Inspirasjonsstipendet og Analogstipendet deles ut ved loddtrekning av publikums stemmer fordelt på hvert stipend.

Alle som lager fotografier og enten bor i Norge eller er norske statsborgere kan sende inn et fotobasert verk med tilhørende søknadstekst til Cyan :stipendutstilling 2013.

Oversikt over stipender:

Utdanningsstipend fra NORD Photography
Stipendet består av gavekort på kurs og workshop-deltakelse hos NORDphotography til en verdi av kr. 7500,-

Materialstipend fra FotoPhono
Stipendet består av gavekort på produksjon av bilder (print/montering) hos FotoPhono i Oslo til en verdi av kr. 5.000,-

Analogstipend fra StudioTechnika
Stipendet består av gavekort på kr 5000.- som kan brukes på filmfremkalling eller analog kopiering på fotolabben Studio Technika i Oslo.

Inspirasjonsstipend fra Tronsmo
Stipendet består av en bokpakke fra Tronsmo bokhandel i Oslo til en verdi av 4000,-

Publikumsprisen fra Publikum og Interfoto
Stipendet består av alle inntekter fra salg av stemmesedler. I tillegg får vinneren av Publikumsprisen et gavekort på kursdeltakelse hos Interfoto til en verdi av opp til 6000,-

Utstillingsstipend fra Cyan :galleri og FotoVideo
Utstillingsstipendet avgjøres og deles ut av fagjuryen. Vinneren får en separatutstilling i Cyan :galleri i 2013. Produksjonen av utstillingen er sponset av FotoVideo og stipendet inkluderer labtjenester hos FotoVideotil en verdi av 8000,-

Utstillingen vil være åpen hver dag, mandag 28. januar - søndag 3.februar kl 12-17

Søknaden må sendes inn senest 10. januar 2013 kl 24.00.
Informasjon om stipendutstillingen og søknaden
 - Stipendutstillingen 2012
Stipendutstillingen 2012
 - Stipendutstillingen 2011
Stipendutstillingen 2011
 - Stipendutstillingen 2010
Stipendutstillingen 2010
Cyan :galleri -
Cyan :galleri
Cyan :galleri -
Cyan :galleri
Cyan :galleri -
Cyan :galleri

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu