Nygaard vinner sisterunden

Audun Nygaard har gått til topps i siste rundet i Årets fotograf 2012. Temaet var 'mennesker'.
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Med bildet 'Nordnorsk sommer' stakk Audun Nygaard av med seieren i siste og avgjørende runde i Årets fotograf 2012. Juryen bestod av kunsthistoriker Hanne Holm-Johnsen og fotograf Helle K. Hagen. De sier dette om vinnerbildet:

"Dette er et både farge- og komposisjonsmessig litt sært bilde som derfor blir fasinerende. Komposisjon er god. Farger er spennende. Lyset kan tyde på at det er en sommerkveld. Fotografen viser tydelig at ungene har personlighet."

- Hei, oi så bra, sier Audun Nygaard når han får nyheten. - Dette er veldig kjekt, setter stor pris på å vinne en slik konkurranse. Erfaringsmessig er jo det veldig mange flinke fotografer med i konkurransene i foto.no, så jeg er veldig stolt over å vinne.

Bildet ble tatt på ferie sammen med kona på øya Løkta utenfor Sandnessjøen.

- Det var en nydelig sommerkveld vi kjørte rundt i midnattsolen på den vakre øyen. La fort merke til den ensomme campingvognen og spurte ungene som lekte i nærheten om å få ta noen bilder. De stillte villig opp og de hadde det veldig moro. En flott opplevelse.

Som fotograf prøver Nygaard hele tiden å skape spesielle stemninger, og liker alltid å tilføre nye elementer i bildet. Han har hatt med seg både store speil, oppblåsbare krokodiller og ballonger når han fotograferer. Han bruker mye meg selv som modell og da gjerne med en hvit drakt eller mørk dress på i øde landskap.

Bli bedre kjent med Audun Nygaard i dette brukerportrettet

Resten av vinnerne
Og lurer du på hvem som tok de neste plassene i sisterunden. Da må du vente. Først i romjulen kommer den avsløringen. Sammen med hvem som ble sammenlagtvinneren i Årets fotograf 2012.

Premien til Nygaard er et gavekort fra Japan Photo på bildeprodukter til en verdi av 5.000 kroner

Les også:
Vinneren av 'Reise' kåret
Vinneren av 'Natur' kåret
Vinneren av 'Miljø' kåret
Vinneren av 'Fritt' kåret
Vinneren av 'Dokumentar' kåret
Audun Nygaard - Nordnorsk sommer
Nordnorsk sommer
Audun Nygaard
1. plass (12 poeng) i årets fotograf 2012 konkurransen. Tema "Mennesker" Juryen sier: Dette er et både farge- og komposisjonsmessig litt sært bilde som derfor blir fasinerende. Komposisjon er god. Farger er spennende. Lyset kan tyde på at det er en sommerkveld. Fotografen viser tydelig at ungene har personlighet.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roar Frich V.
Takk.
Jeg ser det nå jeg også. Beklager bryderiet. Ser fram til det. Jeg liker å se bilder.
20.12.2012
Frank H.
Som det står i artikkelen:

"Resten av vinnerne
Og lurer du på hvem som tok de neste plassene i sisterunden. Da må du vente. Først i romjulen kommer den avsløringen. Sammen med hvem som ble sammenlagtvinneren i Årets fotograf 2012."

Mvh
Frank
20.12.2012
Roar Frich V.
Hvor er de andre bildene som var med i konkurransen? Jeg kan ikke finne de. Er det ikke meningen at vi skal få se bilder fra konkurransen lenger?
20.12.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu