Gjestvang Årets frilanser

Fotograf Andrea Gjestvang er kåret til Årets frilanser 2012 av Frilansjournalistene/NJ.
En jury bestående av Linn Stalsberg (juryleder), Åshild Eidem, Per Asbjørn Risnes jr og Paul S. Amundsen har kåret Andrea Gjestvang til Årets frilanser. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet:

« Andrea Gjestvang er en frilanser som i hovedsak bruker sin energi på få, men svært gjennomarbeidede prosjekter. Noe av dette er typiske arbeider som ikke kaster av seg på kort sikt, og som krever et stort personlig engasjement, og som ikke er preget av kompromisser, tvert imot. Dette står det respekt av.

(…)

I prosjektet Disappearing Ice Age skildrer hun livet på Grønland over lang tid. Hun tilbringer flere måneder i Finnmark for prosjektet Everybody Knows This is Nowhere utelukkende for å jobbe med sitt eget prosjekt. Og hun stopper ikke der: Hun drar tilbake, tilbringer, nye, lange perioder blant ungdom i Finnmark for å lage en fotodokumentar som tar oss med bak klisjeene. I en tid preget av hastighet og raske nyheter lar vi oss imponere og inspirere av denne langsomme og grundige måten å arbeide på.»

Andrea Gjestvang er en fotograf som har gjort seg bemerket de siste årene med sine dyptdykkende fotoreportasjer, spesielt fra våre nordlige områder. I 2010 var hun en del av Joop Swart Masterclass som organiseres av World Press Photo og i år ble hun av det amerikanske magasinet PDN kåret til 1 av 30 fotografer det er verdt å følge med på. Hun har også fått en rekke priser i norske Årets bilde.

I disse dager lanserer Gjestvang boka 'En dag i historien', portretter av Utøya-overlevende, hvor hun står for både tekst og foto. Juryen mener hun i denne boken viser seg som en uvanlig god formidler av både mennesker og stemninger, som en dyktig journalist og en strålende fotograf.

Gjestvang er tilknyttet bildebyrået Moment og hennes fotoreportasjer er publisert i blant annet Newsweek, National Geographic, Verdens Gang, A-Magasinet og Plot.

Andrea Gjestvangs hjemmeside
Inge Ove Tysnes - Andrea Gjestvang er vinner av prisen «Årets Frilanser 2012»
Andrea Gjestvang er vinner av prisen «Årets Frilanser 2012»
Inge Ove Tysnes
Andrea Gjestvang -
Andrea Gjestvang

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu