Det skjer til høsten

Til høsten arrangerer foto.no workshop i portrettfotografi og fotosafarier til India og Island.
Island - en unik fotosafari
9. september sparker vi i gang høstens første arrangement. Turen og fotosafarien går til de Islandske vestfjordene. Fototur på Island er en jakt på lyset: storslått, varierendes og utfordrendes lys. Det er også en tur hvor man møter likesinnede, med et mål for øyet: det gode motivet. Island er et eldorado for fotoentusiaster som ønsker spektakulære naturopplevelser utenom det vanlige.

Vi skal besøke utrolige steder veldig få ferdes. Turen er en "Self-Drive" guided Land Rover-tur hvor deltakerne bytter på å kjøre gjennom hele turen. Man kjører likevel alltid bak lederbilen. Grundig opplæring gis. Det vil bli utfordringer, unike opplevelser, fotostopp og muligheter for fotolæring.

På kveldene blir det jobbing med bilder og felles middag. På denne turen blir det ikke lagt opp til forelesninger eller kursing. Dette er først og fremst en tur hvor jakten på de fotografiske motivene står i sentrum. Er du nybegynner er det likevel gode muligheter til å få oppfølging i form av tips og veiledning.

Turen passer for alle - enten du er proff, amatør eller nybegynner. Redaktør Frank Hesjedal i foto.no vil være med på turen i tillegg til islandsk guide.

Mer info om turen

Workshop i portrettfotografering
28-30. september arrangerer foto.no workshop i portrett og selvportrett i samarbeid med fotograf Arnfinn Johnsen. Avhengig av antall deltagere, foregår undervisningen enten i Johnsens studio eller på Vikingskipet Motell på Hamar.

På workshopen går man gjennom blant annet hva som er et godt portrett, historisk bakgrunn, prosessen, hvordan opprette en menneskelig relasjon, å være tilstede, om å arbeide instinktivt, miljøportrettet, studioportrettet og selvportrettet

På workshopen fotograferer deltagerne aktivt og får veiledning underveis og tilbakemelding på eget arbeide i plenum avslutningsvis.

Fotograf Arnfinn Johnsen har i løpet av sin 25-årige karriere som fotograf blitt en av Norges mest premierte. Han har totalt over 100 premierte arbeider i profesjonelle konkurranser. I Norges Fotografforbunds Landskonkurranse har han blitt kåret til ”Årets Fotograf” på landsbasis og blitt beste Fotograf i Hedmark og Oppland hele 10 ganger.

Mest kjent er nok Johnsen for sitt prosjekt ”Gullklubben”, der han siden 1992 har portrettert nordmenn med gullmedalje fra OL. Det har nå blitt 101 portretter som har hvert sitt faste galleri i Vikingeskipet i Hamar og på Norges Olympiske Museum i Lillehammer. Prosjektet pågår så lenge nordmenn vinner gull i OL og fotografen kan holde i et kamera. Boken ”Gullklubben” kom ut i 1993 i den offisielle bokserien til Lillehammer-OL, og deler av prosjektet ble stilt ut på Fotomessen i 2011.

Mer info om workshop

India - tigersafari og gatefotografi
6-19. november 2012 arrangerer vi fotoreise til India skreddersydd for foto.no-medlemmer.

Kontrastene er mange i India og ikke minst i fargerike Rajasthan - et paradis for fotografer. Med linsen skal du fange hektisk gateliv, vakre landsbyer, monumentale bygg, vakker natur på reisen gjennom gul ørken, grønne åser og kaotisk trafikk. Og ikke minst tigre - du vil få flere dager i nasjonalparken Ranthambore i jakten på et blinkskudd.

Fokuset vil bokstavelig talt være gatefotografi og tigersafari. I nasjonalparken Ranthambore er det vanligst å se dette store, vakre kattedyret. Soloppgangen over underverket Taj Mahal, den rosa byen, delstatshovedstaden Jaipur, og landsbyene rundt vakre Bhap vil også by på unike motiver! På denne turen har vi ikke lagt opp til forelesninger eller kursing underveis. Dette er først og fremst en tur hvor jakten på de fotografiske motivene står i sentrum.

Vår lokale guide på fotoreisen er en fantastisk mann som heter Mr Satish Jain. Han eier stedet vi skal bo på i Ranthambore og har mange tips til opplevelser i området. Han er meget engasjert i arbeidet med å bevare tigrene og er en stor historieforteller. Fra foto.no er det redaksjonsleder Christine Tolpinrud som blir med på turen.

Mer info

Arnfinn Johnsen -
Arnfinn Johnsen
 - Tigersafari i Ranthambore
Tigersafari i Ranthambore
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal
 - India
India
Frank Hesjedal - Vestfjordene på Island
Vestfjordene på Island
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu