På veien med Kaizers

Arne Bru Haug selger "merch" for Kaizerz Orchestra. Og han fotograferer dem på sin største turne noensinne.
Paal Audestad er Kaizers Orchestra-fotografen. Han er hoff-fotografen deres. Det går ikke an å forandre på. Men det er dermed ikke sagt at at det ikke er andre som også har fått innpass i orkesteret.

For det har Arne Bru Haug. Mannen som er merch-selger på Volume II-turneen. Ja, han kombinerer jobb med Kaizers med sin lidenskap for fotografi. Ut av det blir det enda et historisk dokument av et stykke norsk musikkhistorie.

- Prosjeketet mitt er ganske enkelt: Følge Kaizers Orchestra på veien mens de er på sin, hittil, største turnè. Målet er å få dekket alle aspektene ved turneen. Alle som er på konsertene ser hva som foregår på scenen, men de får jo ikke innblikk i det som skjer på dagtid, så det er prosjektet mitt å vise, da, forteller Arne Bru Haug.

Tidligere har Bru Haug jobbet mye i studio for å få full kontroll over hvem og hva han tar bilder av. På landeveien som fotograf, har han valgt et helt annet uttrykk, et mye mer lekent.

- Nå som jeg er ute og utforsker ny grunn, tenkte jeg at et ville være en ypperlig mulighet til å kaste alle tidligere ideer om hva foto er og skal være. Jeg har tidligere gjort mye grafisk arbeid og har derfor kanskje lettere for å fjerne meg fra den tradisjonelle dokumentar-stilen. Når man ser på diskografien til Kaizers, som begynte med skrammel og oljefat-o-rama, kontra der de er nå, med orkestrerte, store, detaljerte låter, så er det også en inspirasjon til å frigjøre seg selv og ikke legge rammer på hvordan ting skal se ut. Det er samme bandet, men vi får høre flere sider av dem. Litt sånn tenker jeg og, da. Samme fyren med samme kamera, men det finnes mange uttrykk som kan fiskes frem i de forskjellige bildene.

Bru Haug ser ikke på seg selv som en konkurrent til Paal Audestad. Og med stor respekt fremhever han Audestad som den selvsagte Kaizers-fotografen.

- Paal er jo hoff-fotografen til Kaizers, og etter 10 år med dem så er det ytterst få ting han ikke har bilde av et sted i arkivet sitt, tenker jeg. Vi har også ganske forskjellig stil, jeg tar mine bilder og Paal tar sine, og så har vi jo en fellesnevner i at vi begge får surre fritt rundt omkring i kulissene ganske uhindret med kameraet. Men det gjør jo at jeg kan gå til han og få noen hint og vink. Det setter jeg veldig pris på!

Noe konkret mål med prosjektet har ikke Bru Haug satt seg. Det som skjer det skjer, sier han. I utgangspunktet vil han bare ta gode bilder og skulle det komme noe mer ut av det, så er det bare stas. Men en gang i fremtiden håper han å kunne livnære seg som fotograf. Da er nok ikke Kaizers Orchestra edet verste man kan ha på CV'en...

Hjemmesiden til Arne Bru Haug

ps: Er du fan av Kaizers Orchestra og er det noe spesielt du ønsker fotografert? Ja, da ønsker Bru Haug tilbakemelding. Gjerne på email: post (på) abhfoto.no
Arne Bru Haug -
Arne Bru Haug
Arne Bru Haug -
Arne Bru Haug
Arne Bru Haug -
Arne Bru Haug
Arne Bru Haug -
Arne Bru Haug
Arne Bru Haug -
Arne Bru Haug

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Stig B.
Dette ser spennende og bra ut. Gleder meg til å se det ferdige resultatet!
13.4.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu