World Press Photo-pris til Johnny Haglund

Som eneste norske fotograf, ble Johnny Haglund tildelt en andreplass i årets World Press Photo for et bilde fra Kongo.
- Unnskyld? Dette vet jeg ingenting om? Har jeg fått pris? Nå ble jeg sjokkert!, skriver Johnny Haglund i en sms til foto.no da vi tar kontakt for å gratulere han med prisen tidligere i dag.

I India uten nett
Johnny Haglund er i India og har vært uten nett i to uker. Han blir derfor svært overrasket over nyheten, og svært glad.

- Det var jammen gode nyheter!

Haglund ble som eneste norske fotograf tildelt en andreplass i kategorien Daily Life for bildet "A Mouthful". Bildet er tatt i Kongo og viser en kvinnelig fisker. Hun holder en fisk i munnen, noe som beskrives som "en vanlig praksis blant mennesker der, fordi sjansen for å miste den er mindre enn ved å holde den i hånda."

- Veldig gøy
Bildet ble tatt med en Canon 5D Mk II innpakket i en Ewa-Marin-pose.

- Husker at det var veldig gøy å fotografere disse jentene. Jeg lå i vannet, og de lo av meg i og med at jeg ikke hadde kontroll. Jeg ble dratt med strømmen, mens de hadde full kontroll. Dessuten var det jo veldig gode motiver. En herlig opplevelse i et land som er kjent for det motsatte, skriver Haglund videre.

Bildet ble tatt på oppdrag for Vi menn.

Haglund har jobbet som reisefotograf og skribent siden 1994, og har gitt ut fem bøker. I fjor fikk han også hederlig omtale i to kategorier i konkurransen Travel photographer of the Year 2011 med et bilde fra Kongo og et fra Sudan.

Se flere av Johnny Haglunds bilder på www.johnnyhaglund.com
Johnny Haglund -
Johnny Haglund

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Rune E.
Gratulerer så masse!
22.2.2012
Anne Lise F.
Juhu!!!!!!!! Gratulerer Johnny. Dette er stas!
Anne Lise
20.2.2012
jon b.
Grattis johnny! Fortjent.

Jon
13.2.2012
Gunnar B.
Kjempe bra av Johnny Haglund. Var på foredrag som han holdt da Stavanger Foto hadde fotomesse. Kjempespennende! En slik pris må være godt fortjent når man bruker livet på å reise rundt for å ta bilder, slik at vi andre skal få se en verden vi ellers kanskje aldri hadde sett.
Gratulerer Johnny Haglund!
12.2.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu