Stipendutstillingen der publikum bestemmer

36 fotografer kjemper om 7 stipender på Cyan :galleri i Oslo denne uken. Du kan være med å bestemme hvem som vinner.
For tredje gang avholder Cyan :galleri stipendutstilling denne uken. Det deles ut stipender i 7 kategorier, men kun en av dem er juryert. De andre 6 vinnerne velges av publikum selv, i en noe utradisjonell utvelgelsesprosess som foregår gjennom hele denne uken.

- Vi ønsker at det skal være en demokratisk utstilling og en demokratisk utdeling av stipendene. Så i tillegg til at det er publikum som er jury og gir sine stemmer, så trekkes de ulike stipendene helt tilfeldig blant stemmene, forteller galleriansvarlig Monica Holmen til foto.no.

Avgjøres ved loddtrekning
Alle besøkende til galleriet denne uken får en stemmeseddel å gi til et verk de mener fortjener et stipend. De kan også kjøpe flere stemmesedler. Fredag kveld trekkes en vinner i hver kategori tilfeldig ut fra stemmebunken. Blir din stemme trukket ut, får fotografen det aktuelle stipendet, mens du får verket du har stemt på.

- Slik unngår man at noen blir overkjørt av den demokratisk gode smak og sikrer at ingen kan korrumpere systemet ved å kjøpe seg til en stipendtildeling, forklarer galleriet.

De syv stipendene som skal deles ut består av blant annet gratis kurs og workshops, materialer, abonnement på forskjellige magasiner og analogfremkalling sponset av aktører som Interfoto, NORDPhotography, LabDoka og FotoPhono. I tillegg skal det deles ut en separatutstilling på Cyan :galleri, der vinneren avgjøres av en jury som består av Eva Løveid Mølster og Morten Andersen.

Varierte prosjekter
36 fotografer kjemper om stipendene i årets utgave. Det er stor variasjon mellom prosjektene, forteller Holmen, som mener man må ta turen innom selv for å oppleve dem.

- Deltakerne arbeider med alt fra Hasselblad til digital kamera; fotografiene printes i store og små formater, på lerret, akryl eller papir. Og mens enkelte har en ren konseptuell tilnærming til motivet, har andre en mer dokumentarisk eller narrativ tilnærming. Noen jobber i serier, andre har levert enkeltarbeider, forteller hun.

Galleriet og avstemningen er åpen 23-27. januar kl. 12-17. Åpningsfest og utdeling foregår fredag kl. 18-23. Stipendene trekkes ut like etter avstemningen avsluttes kl. 21. Les mer på cyanstudio.no
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu