Bruce Davidson til Nordic Light

Tradisjonen tro blir det en fotofestival med legender.
Sitat Bruce Davidson: "If I am looking for a story at all, it is in my relationship to the subject - the story that tells me, rather than that I tell."

Når Nordic Light begynner så smått å lansere navnene for neste års festival, kjenner jeg det kribler. Jeg gleder meg skikkelig. For jeg vet det blir bra. Jeg vet det blir masse av inspirasjon. Og jeg vet at det ikke blir så stort at man bare føler seg som en liten dråpe i et stort hav.

Og i dag, når det tikker inn en pressemelding om at Magnum-fotograf Bruce Davidson er klar for neste års festival, en av mine favorittfotografer, hopper jeg i taket av glede. Well done.

Siden Davidson (f: 1933) ble fullverdig medlem i Magnum Photos i 1958, har han vært en av de toneangivende fotografene innen dokumentar-sjangeren.

- Vi nikker gjenkjennende over bildene og hele formspråket. Dette er verdenskjente fotografier, sier Morten Krogvold, kunstnerisk leder i Nordic Light.

Noen av Davidsons mest kjente prosjekter er «The Dwarf», «Brooklyn Gang» og «The Civil Rights Movement», «East 100th Street» og «Central Park and Subway”.

Nordic Light arrangeres i perioden 24-28. april 2012. Utstillinger henger til og med 6. mai.




Bruce Davidson - Brooklyn Gang 1959 Cigarete - courtesy in focus gallery, Cologne
Brooklyn Gang 1959 Cigarete - courtesy in focus gallery, Cologne
Bruce Davidson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
REMY INGEMAN P.
fantastisk !!!!
9.12.2011
Erik Five G.
Yeah!
9.12.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu