Englebilder i bokform

I flere år har Kathleen McIntyre gått rundt med englevinger i veska, på jakt etter bilder. Nå lanseres resultatet i bokform.
Torsdag lanserer Kathleen McIntyre boken "Second Shadow" på Galleri Ramfjord i Oslo. Boken er et resultat av åtte år med fotografering av mennesker iført englevinger på ryggen.

- De første bildene i dette prosjektet ble til på en workshop i Hellas i 2003 etter å tjuvlånt noen slitne englevinger av min datter, forteller McIntyre.

Siden har hun vandret rundt med vinger i veska og kofferten og lett etter bilder. Hun planlegger aldri bildene sine på forhånd, og forteller at bildene skapes i kameraet og ikke i etterbehandlingen.

- Det er et viktig poeng for meg at det resultatet er slik jeg så det gjennom kamera og ikke noe jeg skaper i etterkant. Det kan komme plutselig og da er det fint å ha kameraet for hånden og fange akkurat dette øyeblikket; i det lyset traff en overflate der eller den damen gikk akkurat foran det vinduet, forteller hun, og legger til at det er et sammenfall av omgivelser, personer, lys og objekter som gir bildene.

Hun bruker sjelden modeller, og tar heller i bruk tilfeldige forbipasserende eller de som er sammen med henne der og da.

Hentet tittel fra dikt
Tittelen "Second Shadow" har hun hentet fra diktet "Skytsengelen" av Rolf Jacobsen. Diktet sier noe om bildene, mener McIntyre.

- Akkurat dette diktet fant jeg etter å ha tenkt i lang tid på hvordan jeg skulle beskrive disse bildene, dette prosjektet. Jeg synes det var vanskelig å si noe om engler uten at det ble forbundet med klisjeene. For meg er de noe annet. Jeg fant en stemning i diktet som ga gjenklang i det jeg ville si.

Morten Krogvold som mentor
Forordet i boken er skrevet av Morten Krogvold, som også skal åpne utstillingen.

- Morten har vært mentor og en god støtte i akkurat dette prosjektet, forteller McIntyre.

Utstillingen åpner og boken lanseres på Galleri Ramfjord avd. II torsdag kl. 19-21. Utstillingen varer frem til 23. desember.
Kathleen McIntyre -
Kathleen McIntyre
Kathleen McIntyre -
Kathleen McIntyre

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu