Anne Helenes fokus

Anne Helene Gjelstad viser utvalgte portretter fra private og kommersielle oppdrag på Fotografiens Hus i Oslo.
- Min store lidenskap er å fotografere mennesker og det er de ærlige portrettene som fanger min interesse. Jeg har alltid vært opptatt av mennesker og hvem vi er. Gjennom bildene mine søker jeg å få frem det indre og ta bilder som betyr noe, både for dem som blir avbildet og for dem som betrakter, forteller Anne Helene Gjelstad til foto.no.

De siste årene har hennes prosjekter fått oppmerksomhet både i Norge og i Estland. Ærlige portretter har blitt hennes varemerke og fotografiske identitet.

- Det er ærligheten – gjerne kombinert med det vakre - jeg etterstreber som fotograf, enten jeg jobber med private, for næringslivet, for magasiner, med mote eller med egne prosjekter. Og det er dette som ser ut til å berøre og fange andres interesse for mine bilder.

Tidligere i år fikk Gjelstad gull i kategorien ’eget arbeid’ i Gullsnitt. Premien var en egen separatutstilling på Fotografiens Hus. Vinnerbildene er fra prosjektet ’Big heart, strong hands’ fra de estiske øyene Kihnu og Manija hvor kvinnene fortsatt går i folkedrakter til daglig. Utstillingen med samme navn er på turne i Estland og henger for tiden i parlamentet i Tallinn.

På Fotografiens Hus danner disse bildene utgangspunktet for utstillingen. I tillegg viser Gjelstad utvalgte portretter tatt de siste fem årene både i Mexico, England og Norge – bilder tatt for private kunder, for et motefirma og fra hennes egne, personlige prosjekter.

- Dette er portretter som betyr noe for meg og akkurat det var også viktig da jeg skulle sette sammen utstillingen. Jeg viser 31 bilder, både i farger og sort/hvitt.

Anne Helene Gjelstad holder til i eget studio på Gjettum Gård i Bærum. Hun er premiert i Norges Fotografforbunds landskonkurranse i 2008, 2009 og 2010 og hennes bilder er vist på utstillinger, i bøker og i magasiner. Anne Helene har utgitt boken ’SCAPES – Norwegian kids, teens and nature’ i forbindelse med utstillingen av samme navn og nå kommer boken ’MY FOCUS’ i forbindelse med utstillingen på Fotografiens Hus.

Utstillingen åpner torsdag 1. desember klokken 18.

Hjemmesiden til Gjelstad
Anne Helene Gjelstad -
Anne Helene Gjelstad
Anne Helene Gjelstad -
Anne Helene Gjelstad
Anne Helene Gjelstad -
Anne Helene Gjelstad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu