Ung Marilyn under hammeren

Bilder fra det første profesjonelle fotoopptaket med Marilyn Monroe skal under hammeren på en auksjon i Hollywoood neste uke.
Hele arkivet med bilder fra Marilyn Monroe, den gang kalt Norma Jeane Dougherty, sitt første profesjonelle fotopptak skal under hammeren på en auksjon i Hollywood neste uke. I 1946, i en alder av 19 år, ble hun fotografert av Joseph Jasgur på oppdrag for Blue Book Modeling Agency. Den kommende stjernen er fotografert på stranda, i gata og på toppen av bygninger, alene og sammen med andre modeller.

- Jasgurs bilder av en 19 år gammel Norma Jeane markerer starten på hennes karriere og gir et unikt glimt av henne før hun ble Marilyn, skriver auksjonshuset og legger til at bildene viser flere sider ved hennes personlighet, fra sjenert og innadvendt, til flørtete og selvsikker.

Bilder ga filmkontrakt
Det var disse bildene som ble presentert til filmselskapet 20th Century Fox, der hun ble tilbudt kontrakt.

- Jasgurs bilder viser at kameraet elsket og omfavnet Monroe før verden gjorde det. Hans kamera fanget en søt, jentete og naturlig skjønnhet som hadde til gode å bli transformert til selve symbolet på kvinnelig glamour og et ukjent ansikt som en gang skulle bli ikonisk. Marilyn Monroes persona er i dag sett gjennom en linse som er overskygget av mysterie og myte. Men Joseph Jasgur fanget Norma Jeane uten pretensjon, skriver auksjonshuset og hevder at disse bildene kan være blant de ærligste avbildningene av den legendariske kvinnen.

Selger rettighetene
Fotografen døde for halvannet år siden, og både bildene, negativene og rettighetene til dem skal under hammeren. Bildene skal selges via Julien's Auctions 1-2. desember, med en startpris på $200 for de billigste.

Til salgs er også en modellkontrakt signert av Monroe selv, et åtte-siders brev hun skrev til sin stemor og det som skal være Monroes favorittbilde av henne selv, fotografert av Cecil Beaton. Bildet er montert i en tredelt ramme med et brev fra fotografen på hver side.
Joseph Jasgur/Julien's Auctions -
Joseph Jasgur/Julien's Auctions
Joseph Jasgur/Julien's Auctions -
Joseph Jasgur/Julien's Auctions

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu