Stilles ut i Sydney

Norske Atle Gaarder er representert på utstillingen 'Speed of Light' som for tiden vises i Sydney, Australia.
I regi Sony World Photography Awards vises for tiden utstillingen 'Speed of Light' utenfor operahuset i Sydney. 40 bilder stilles ut og norske Atle Gaarder er en av fotografene.

I årets Sony World Photography Awards deltok Gaarder med et nattbilde av en bensinstasjon i Danmark. Bildet ble plukket ut som et av de 10 beste i kategorien 'After Dark'. Over 100.000 bilder, fra amatører og proffer, deltok i konkurransen. Og nå er gaarders bilde plukket ut som 1 av 40 som er med på utstillingen 'Speed og Light',

- Bildet som stilles ut er tatt i Danmark, på Strandveien like nord for København. Bensinstasjonen er tegnet av arkitekten Arne Jacobsen og ble oppført i 1936. Jeg har bodd like ved i mange år, og min mor bor der fremdeles. I mange år har jeg forsøkt å få til et nattbilde av bensinstasjonen akkurat slik som jeg ønsket. Det har blitt mange bomskudd før jeg fikk det til og kunne si meg fornøyd, forteller Atle Gaarder til foto.no.

Atle Gaarder (35) fikk sitt første kamera 10 år gammel. Siden har han fotografert, men først i 2004 fikk han sitt første speilreflekskamera.

- Siden da har det blitt en større og større del av livet mitt, og etterhvert blitt en lidenskap.

For tiden forsøker Gaarder å starte opp en liten fotografvirksomhet i tillegg til sin vanlige jobb.

- Dettte gjør jeg ikke med et stort håp om å tjene noe særlig med penger, men fordi jeg ønsker å få tatt de bildene jeg har lyst til å ta. Og ikke minst for å få enda mer innsikt og kunnskap om alt som har med fotografering å gjøre. Jeg tror også at press og krav om å levere bra vil gi et nytt giv til å bli bedre.

Med utmerkelsen i Sony World Photography Awards er allerede Gaarder blitt lagt merke til. Han har derfor et bedre utgangspunkt enn mange andre selvlærte til å kunne etablere seg i et tøft marked.

- Oppmerksomheten har gjort at jeg har enda mer lyst til å holde på med dette. Ekstra stort er det at jeg får slik annerkjennelse etter at jeg har jobbet så lenge med motivet.

Gaarders hjemmeside
Atle Gaarder -
Atle Gaarder

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Håvard F.
Spennende. Lykke til med utstillingen Atle
mvh
Håvard
15.11.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu