Siste runde i Årets fotograf

Margreth Olin, Marcus Bleasdale og Paal Audestad er juryymedlemmer i siste og avgjørende runde av Årets fotograf på foto.no.
Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

I sjette og siste runde av Årets fotograf er temaet 'dokumentar'. Deltagerne skal levere inn en serie på mellom 3 og 8 bilder. Vi er på jakt etter serier som gjennom fotografens personlige blikk skildrer aspekter ved samfunn og sosialt liv, og som både formidler ny kunnskap, nye perspektiver og sterk innlevelse i forhold til tema og motiv.

22 fotografer kan vinne sammenlagt
Kristine Henriette Kroder-Schille leder med 20 poeng etter 5 runder. På andreplassen ligger Arne Strømme med 15 poeng. I teorien er det rundt 22 fotografer som kan gå av med sammenlagtseieren. Det blir med andre ord en spennende sluttspurt på årets konkurranse. Hvis 2 eller flere fotografer har like mange poeng etter 6 runder, går en jury bestående av representanter for cyan:galleri og foto.no gjennom de aktuelle fotografers innsendte bilder for å kåre en vinner av konkurransen.

Resultatlisten etter 5 runder

Slagkraftig jury
Nok en gang har vi fått med oss en slagkraftig jury til å vurdere de innsendte bidragene.

Paal Audestad er fast fotograf for A-magasinet og har hentet hjem en rekke priser i pressefotografenes pressefotografenes Årets Bilde konkurranse. Marcus Bleasdale er tilknyttet bildebyrået VII og regnes for å være en av verdens fremste fotojournalister. I en årrekke har han dekket og fulgt konflikten i Kongo. Og sist, men ikke minst, regissør, manusforfatter og produsent Margreth Olin.

- Jeg ser etter den gode historien fortalt med en personlig stil og innlevelse. Det bør være bilder som klarer å engasjere som historie og fortellerform, sier Paal Audestad.

Marcus Bleasdale forventer at de beste seriene viser empati med sitt subjekt.
- Jeg vil ikke se fotografens tilstedeværelse i fotografiene, men ønsker heller å få en følelse av at jeg selv er tilstede i bildene.

Margreth Olin oppfordrer deltagerne til å sende inn de arbeidene som du selv er glad i.
- Det som berører deg, berører også ofte andre. Ikke forsøk å møte noen sine forventninger.

Fristen for deltagelse i denne runden er 15. desember.
Lever ditt bidrag

Tidligere runder av Årets fotograf 2011:
Reise
Portrett
Miljø
Landskap
Fritt Motiv


 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu