Skauge til topps

Undervannsfotografen Christian Skauge gikk helt til topps i Project Awares internasjonale fotokonkurranse som hadde forurensning i havet som tema.
Bildet viser Gulen Dykkesenters unike resirkuleringsanlegg under vann, som ble satt ut i 2008. Formålet med anlegget var å få dykkere til å hjelpe til med å holde havbunnen utenfor dykkesenteret ren og ryddig. Prosjektet har hatt stor suksess og i dag er husrevet renere enn noen gang. Søplekassene på anlegget ble donert av det lokale renholdsverket NGIR, og et par ganger i året tas de opp for tømming. Ved siste anledning ble 250 kilo søppel fjernet fra havbunnen - blant annet rester etter det daværende Televerkets utbygging av telefonnettet i Gulen på 1950-tallet.

I forrige måned var Project Aware på jakt etter de merkeligste bildene av rester og ruiner i sjøen. I 2 uker har det vært avstemning og Christian Skauges bilde av søppelspann under vann gikk helt til topps.

Skauge selv er kjempefornøyd med resultatet, samtidig som han brenner for resirkuleringsanlegget på Gulen Dykkesenter:

- Dette føles kjempebra! Ikke bare fordi det er moro å vinne en sånn stor fotokonkurranse, men også fordi dette støtter en veldig god sak. Det er flott at Project Aware setter fokus på forurensning i havet, og veldig moro at Gulen Dykkesenter får oppmerksomhet rundt sitt kjempeflotte prosjekt for å holde husrevet rent og ryddig. Det fungerer både bra på et lokalt plan, og sender et viktig signal til besøkende dykkere og andre dykkesentre rundt om i landet og resten av verden. Jeg håper flere ser verdien av et sånt tiltak og setter opp sine egne "resirkuleringsanlegg" under vann! På Gulen har det fungert kjempebra, og husrevet er nå ryddigere og renere enn på veldig mange år - til glede både for de besøkende dykkerne og det marine livet.

Skauges hjemmeside
Christian Skauge/Undervannsfoto.no -
Christian Skauge/Undervannsfoto.no

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu