Sterke navn til Fotofest i Trondheim

Kontroversielle Oliviero Toscani, det norske stjerneskuddet Erik Almås, Claire Rosen og Simon Cederquist er noen av trekkplastrene når Norsk Fotofagskole i Trondheim arrangerer fotofest 13-16. oktober.
Det blir utstillinger, foredrag og workshops når Fotofest i Trondheim sparkes i gang neste uke.
Det er andre gang fotofesten arrangeres. Ideen har Norsk fotofagskole i Trondheim hatt lenge, men det var først når de flyttet inn i nye lokaler i 2010 at muligheten åpnet seg.

- Nå har vi flotte utstillingsarealer og et topp utstyrt auditorium. Gjennom året har vi interessante workshops og foredragsholdere på besøk på skolen. Dette ønsker vi å dele med andre fotoentusiaster i Trondheim. Derfor bestemte vi oss for en uformell kvalitetsfestival som går over 3 dager. Dette er en fin form for både studenter og andre, forteller rektor ved Fotofagskolen Roah Øhlander til foto.no.

I første delen av fotofesten er det studentene som er prioritert med workshops og foredrag. På torsdagen (13. oktober) er det utstillingsåpning, mens fredag og lørdag er foredragene åpne for et større publikum.

- Vår ambisjon er først og fremst å ha et tilbud til fotointeresserte i Trondheim og vårt nærområde, men vi kan også glede oss over påmeldinger fra andre deler av landet, forteller Øhlander.

Ambisjonen på program-siden er en profil med internasjonale fotografiske ikoner, kjente nasjonale fotografer og unge nyetblarte som er på vei opp. Det er ingen tvil om at arrangørene langt på vei har lykkes med dette i år.

Det største trekkplasteret er uten tvil Oliviero Toscani. Toscani er mest kjent for sine ikoniske og kontroversielle kampanjer for Benetton, men har en stor internasjonal karriere bak seg innen mote, reklame, kunst og media.

Skolen hadde en lang runde med Toscani før de kom i mål.

- Toscani begynner å bli godt voksen, men er vital og i farta både som fotograf og med mange av sine andre prosjekter. Etter mye om og men fikk han ryddet plass for en tur til Trondheim. For oss er jo dette fantastisk, også fordi han svært sjelden stiller med både utstilling og foredrag.

Det store "norske" trekkplasteret er Erik Almås. Trondheimsgutten med base i San Francisco har hatt en eventyrlig suksess med sine drømmeaktige bilder. Internasjonalt er Almås en av norsk fotografis største suksesser med hele verden som marked.

Fotofesten går av stabelen 13-16. oktober.

Program og mer informasjon
© Oliviero Toscani -
© Oliviero Toscani
© Oliviero Toscani -
© Oliviero Toscani
© Oliviero Toscani -
© Oliviero Toscani
© Oliviero Toscani -
© Oliviero Toscani

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu