- Kodak skal ikke begjæres konkurs

Flere har den siste tiden spekulert i om Kodak er i ferd med å gå konkurs. Nå slår selskapet tilbake mot ryktene.
Flere medier skrev i forrige uke at Kodak er i ferd med å gå konkurs. Bakgrunnen skal være at firmaet har hyret advokatfirmaet Jones Day, som tidligere har fungert som rådgivere for store firmaer i forbindelse med konkursbegjæringer. Som følge av ryktene falt aksjene i verdi med 54% før helgen.

Dette kom bare dager etter at aksjene falt med 25%, da det ble kjent at de måtte låne $160 millioner til "generelle formål", skriver britiske Amateur Photographer.

- Ingen intensjoner om konkurs
Nå slår Kodak tilbake mot ryktene og hevder at de ikke har planer om å slå seg selv konkurs.

- Kodak er dedikert til å møte alle sine forpliktelser og har ingen intensjoner om å begjære selskapet konkurs, skriver Kodak i en pressemelding, og forklarer videre:

- Kodak forblir fokusert på å møte sine forpliktelser til kunder og leverandører, og på å møte sine strategier for å bli et lønnsomt, bærekraftig digitalt selskap.

Selskap i endring
Samarbeidet med Jones Day skal ifølge Kodak være et resultat av et selskap i endring.

- Det er ikke uvanlig for et selskap i endring å utforske alle muligheter og engasjere et utvalg eksteerne rådgivere, inkludert økonomiske og rettslige rådgivere. Jones Day er en av et antall rådgivere som Kodak jobber med i denne sammenhengen.

Kodak er blant selskapene som har slitt mest ved overgangen til digitalt fotografi, og har gått med underskudd hvert år siden 2007.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu