Barn leker best

Fotograf Raymond Engmark har portrettert femten norske kjendiser grunnet et sterkt ønske om å bidra til Støtteforeningen for Kreftsyke Barn sitt arbeid.
Følg foto.no på Facebook

- Grunnen til at jeg ønsket å bidra til støtteforeningen er enkel: Min nevø og superhelt Håkon lider av kreft i hjernestammen, forteller Raymond Engmark til foto.no.

- Superhelt er en tittel som er fortjent. I en hverdag hvor voksne for lengst ville kapitulert blir jeg et måpende vitne til hvordan et barn kan være så utrolig modig og skape så mye tro.

Med dette som bakteppe ble ideen om en annerledes avgangseksamen ved NKF Trondheim skapt. Engmark ønsket et tema for oppgaven som hyllet barn og deres mot, humør og tapperhet i slike vanskelige situasjoner. Samtidig var målet at bildene skulle stilles ut og auksjoneres bort til inntekt for støtteforeningen.

- Til prosjektet ønsket jeg å portrettere kjente mennesker som utstråler positiv energi på en type måte som også barna gjør. Jeg ønsket personer som har gjort modige valg for å komme der de er i dag, samtidig som de holder fast ved barnet inni seg. Jeg ønsket å lage en hyllest til barna, og 450 dugnadstimer senere var resultatet klart. Med en enorm støtte fra fantastiske mennesker fra alle kanter av dette landet, så lot det seg altså gjennomføre.

Underveis i prosjektet har Engmark hatt løpende kontakt med Støtteforeningen for Kreftsyke Barn slik at de har hatt muligheter til å komme med innspill på prosjektet. Dessverre har ikke prosjektet gått helt etter planen. Nå når fotograferingen er avsluttet, er ikke utstilling og auksjon kommet på plass. Dette har blant annet sammenheng med at støtteforeningens tidsressurser er bundet opp i andre prosjekter og at Engmark selv for tiden studerer i utlandet. Auksjon og utstilling er dermed utsatt i alle fall til våren neste år når ressurser frigjøres.

- Uten støtten fra foreningen vil det være for krevende å gjennomføre auksjon og utstilling på nåværende tidspunkt. Rammene på dette prosjektet har fra starten vært å gjennomføre slik at absolutt hundre prosent av inntektene fra auksjonen skulle tilfalle foreningen direkte. De rådende forholdene hvor en auksjon måtte være privat, med de utgifter det medfører, tillater ikke dette. Derfor har jeg måtte ta den tunge avgjørelsen med å utsette utstillingen til et tidspunkt hvor utstillingen vil foregå etter de premissene støttespillerne i dette prosjektet har vært forespeilet.

I påvente av utstilling og auksjon har Engmark valgt å publisere bildene på sin egen webside slik at budskapet når frem.

- De kjente ansiktene i bildene føler jeg er med på å gi barna et felles ansikt, og en beskjed om at vi alle må bry oss. Jeg ønsker og håper at min bruk av overdrivelse av deres selvironi skal få frem sjelen til menneskene som er fotografert på en slik måte at også andre våger å være tøffe – liten som stor.

- Min største belønning måtte være at selv om ikke auksjonen nå finner sted, så skal bildene være med på å spre og videre hjelpe det fantastiske arbeidet som Støtteforeningen for Kreftsyke Barn gjør.

Kjendisene som har stilt opp på Engmarks prosjekt er Per Sundnes, ”Kjell Elvis”, Asgeir Borgemoen, Dag Ingebrigtsen, Bjarne Brøndbo, Geir Schau, ”Charter-Svein”, Pål Anders Ullevålseter, Richard Olsen, Åge Sten Nilsen, Jørn Kolsrud, Knut Nærum, Sturla Berg-Johansen, ”Mini” og Truls Svendsen

Se alle portrettene på Raymondengmark.com
Copyright Raymond Engmark - Bowler five o
Bowler five o
Copyright Raymond Engmark
Copyright Raymond Engmark - A feeling of wood
A feeling of wood
Copyright Raymond Engmark
Copyright Raymond Engmark - King of the caravan
King of the caravan
Copyright Raymond Engmark
Copyright Raymond Engmark - Padded raw
Padded raw
Copyright Raymond Engmark

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Raymond E.
To grunner til det; jeg har en veldig maskulin bildestil som passer menn veldig godt, og dette var en eksamensoppgave. Også var tanken å gjøre bare kvinner på et senere tidspunkt.
28.9.2011
Aksel Anker H.
Absolutt et beundringsverdig tiltak, men mon tro hva tanken var bak å kun bruke mannlige kjendiser?
28.9.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu