Stillhet til en million

20 år med stillhet og et fotografi til en million. Det er hva du kan se når Per Ervik åpner utstilling på Rådhusgalleriet i Oslo i dag.
En vanskelig livssituasjon fikk Per Ervik til å gå ut i naturen på jakt etter stillheten. Med kameraet som følgesvenn har han søkt den i over 20 år. I dag kan du se resultatet på Rådhusgalleriet i Oslo på utstillingen "Naturens stillhet". Samtidig gir han også ut sin første bok, "Stillhet."

- Verdens beste bilde
Utstillingen består av naturbilder i relativt liten størrelse, alle printet på lerret. Det gjør at bildet blir mer levende, mener han. Men et av bildene på utstillingen skiller seg ut. På et staffeli, bak et rødt klede, står et større bilde i en gammeldags gullramme. Og dette, er millionbildet.

- Egentlig så jeg ikke hva jeg hadde i det jeg tok det. Det var først da jeg kom hjem og skulle sende det til innramming at jeg så det, forteller han.

Ervik sendte det av gårde og fikk snart en telefon fra rammemakeren.

- Da sa han: ”Per, nå har du tatt verdens beste bilde”. 3 måneder senere våknet jeg midt på natta og tenkte ”det bildet skal jeg bruke for det det er verdt, og for meg er det verdt en million kroner."

Gir halvparten til Bellona
Bildet finnes i kun ett eksemplar. Han har ingen formening om det vil finne en kjøper, men dersom det gjør det, så skal halvparten av summen gå til Bellona.

- Det skal de få på grunn av det de står for. Fordi de er opptatt av natur og at man ikke skal tukle for mye med den, og fordi det er mye kraft i det de gjør, forteller Ervik til foto.no.

Som en rus
Ervik har lett etter stillheten i 20 år, og funnet den mange ganger.

- Det er ingenting som kan sammenlignes med å finne stillheten. Jeg får en rus av det, som er uten bivirkninger. Det er ingenting som gir meg en sterkere rus enn å oppdage at jeg har funnet den. Og du vet aldri om du har det før du kommer hjem og ser det på skjermen.

Boken "Stillhet", som gis ut samtidig med utstillingen, består av rundt 60 bilder, sammen med sitater og intervjuer med kjente mennesker som har et forhold til stillheten i naturen, som Børge Ousland, Arne Nævra og Liv Arnesen.

Utstillingen "Naturens stillhet" åpner på Rådhusgalleriet i kveld kl. 18, og millionbildet avdukes kl. 18.30. Utstillingen varer frem til 9. oktober.

Se flere av Per Erviks bilder på www.perervik.no
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Per Ervik holder millionbildet strengt skjult frem til avdukingen
Per Ervik -
Per Ervik
Per Ervik -
Per Ervik
Per Ervik -
Per Ervik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Leif Egil G.
Jeg vil også se det?
2.10.2011
Ole G. J.
Skal I ikke vise millionbilledet?
29.9.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu