Fotowalk for fjerde gang

1-2. oktober arrangeres Worldwide Photo Walk for fjerde år på rad. I Norge inviteres fotoentusiaster til å møtes for å gå tur og ta bilder sammen på fem forskjellige steder.
For fjerde gang skal det i år arrangeres en Worldwide Photo Walk i regi Scott Kelby. 1 og 2. oktober samles over 20 000 mennesker på mer enn 1000 steder verden rundt for å gå tur - og ta bilder sammen.

I Norge arrangeres det fem Photo Walks disse to dagene, fra Mo i Rana i nord til Kristiansand i sør. Hver tur har plass til femti personer, som skal gå en bestemt rute på ca to timer, før man samles til sosialt samvær etterpå. Konseptet rundt arrangementet er at mennesker som ikke nødvendigvis kjenner hverandre fra før, skal samles om en felles interesse og ta bilder sammen. Turene er åpne for alle, uansett nivå eller kamera.

Populær tur i Trondheim
Frilansfotograf Kristian Kittelsaa skal lede en fototur i Trondheim, og gruppen skal møtes på Vestfrontplassen utenfor Nidarosdomen. Så langt har 30-35 stykker meldt seg på.

- I Trondheim blir walken holdt mellom 12 og 14 lørdag 1. oktober. Grunnen til at jeg valgte å legge den til midt på dagen er fordi jeg ønsker å nå de aller fleste. Lysforholdene blir kanskje ikke optimale, men vi får håpe "verdens største softbox" er med oss, sier Kittelsaa til foto.no.

Under turen i Trondheim vil det også bli muligheter for veiledning, om noen ønsker det.

- Jeg kommer til å være tilgjengelig for råd og tips under walken, så folk som ikke føler seg så flinke kan få hjelp til å få til bra resultat, forteller han og legger til at hvem som helst kan delta, uansett om man har med kompaktkamera eller et Hasselblad.

Gateportrettutfordring i Kristiansand
Samme dag arrangeres det fotowalk i Kristiansand for andre gang.

- I Kristiansand skal Photo Walken holdes i selve sentrum hvor vi skal gå i gatene og fotografere alt og hvermann. Jeg har oppfordret til en utfordring for alle som tør å prøve litt gateportretter av fremmede mennesker, noe som kan bli spennende for de fleste, forteller leder Stein Tore Fredriksen.

Fredriksen ledet turen også i fjor, og kan fortelle at det var en variert gruppe fotoentusiaster som møtte opp.

- Det var ingen press for å kunne noe som helst, og de som var ivrige etter å lære spurte de som kunne. Alt i alt var det godt humør og læring av hverandre, rett og slett mer en sosial sammenkomst for alle som er interessert i foto enn noe annet.

Første gang i Porsgrunn
2. oktober skal det for første gang også arrangeres tur i Porsgrunn, ledet av Kjetil Andre Edstrøm, en ivrig amatørfotograf som var med å stifte den lokale fotoklubben på Grenland.

- Vi skal møtes utenfor en restaurant i Porsgrunn som heter "Jonas B. Gundersen". Derfra går vi langs Porsgrunnselva opp til rådhustrappa, der snur vi og går storgata tilbake til Jonas B. Gundersen hvor vi etterpå samles for å ta en kaffe og en sosial og hyggelig fotoprat, forteller Edstrøm til foto.no.

Det arrangeres også turer på Kampen i Oslo og i Mo i Rana.

Konkurranse
Det er også en konkurranse tilknyttet dagen. De som ønsker å være med i konkurransen, laster opp sitt beste bilde fra dagen på en egen Flickr-side i etterkant av turen. Lederne kårer en vinner fra sin gruppe som får utdelt Scott Kelbys bok "Light It, Shoot It, Retouch It", og som sendes videre til hovedkonkuransen, der førstepremien er blant annet Adobe CS5, Epson R3000, en iPad og alle bøkene til Scott Kelby.

Mer informasjon om Worldwide Photo Walk og en oversikt over alle de organiserte turene finner du på worldwidephotowalk.com. Det er fremdeles ledige plasser på alle turene i Norge, men dersom du vil være med, må du melde deg på via nettsiden.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu