Strandliv på Bølgen & Moi

I morgen åpner Interfotos debutantutstilling nr 16. Tove Laulutens bildeserie om strandliv i Barcelona skal pryde veggene på Bølgen & Moi det neste halvåret.
Siden 2002 har Interfoto arrangert femten debutantutstillinger for ferske fotogorafer. Tirsdag åpner utstilling nummer 16, med Tove Laulutens Barcelona-bilder. Lauluten har fotografert livet på strandpromenaden i den populære spanske byen.

- Bildeserien “Strandliv” kom til etter en ukes workshop i Barcelona med Magnum-fotograf Alex Webb og Rebecca Norris Webb. I løpet av denne svært inspirerende uken åpnet jeg for alvor opp øynene for gatefotografering. Her gjelder det å være våken og sanse det som kanskje kommer til å skje, før det skjer, forteller Lauluten i en pressemelding.

Annerledes uttrykk
I løpet av workshopen som fant sted i mars fulgte hun livet på strandpromenaden daglig, men følte at det var noe som manglet i bildene. Hun lette etter en måte å gi bildene et annerledes uttrykk på.

- Jeg hadde ved tidligere anledninger eksperimentert med overeksponering av bilder uten helt å lykkes. Men plutselig hadde jeg den rette “settingen” og dermed var prosjektet igang! forteller hun til foto.no.

- Overeksponeringen er gjort helt bevisst, direkte i kameraet men også forsterket ytterligere i bildebehandlingen. Beskjæringen av de fleste til panorama-formatet syns jeg også er med på å stramme opp komposisjonen og gjøre de ytterligere grafiske og rene, forteller hun.

Juryen mener at teknikken har vært vellykket.

- Det å redusere motivet til ren grafisk form er det mange store fotografer som har arbeidet med, og Tove Laulutens abstraksjoner står seg godt i en slik sammenligning.

Spent og overrasket
Lauluten har bakgrunn fra byggebransjen, men har etter fotoutdanning og deltakelse på flere fotoworkshops valgt å satse på en karriere som fotograf. Hun er både overrasket og spent over å ha blitt plukket ut til debutantutstillingen.

- Da jeg sendte inn bildene tenkte jeg at enten havner disse rett i søplebøtta hos juryen eller så er det noen som finner de interessante og anderledes. Overraskelsen var uansett stor da jeg plutselig fikk denne prisen servert før ferien! Det blir kjempespennende å se hvordan bildene blir tatt imot av besøkende på Bølgen & Moi og ellers også selvfølgelig!

Utstillingen "Strandliv" åpner på Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo tirsdag 20. september kl. 18, og henger frem til 20. mars 2012. Mer om debutantutstillingen på debutantutstilling.interfoto.no

Se flere av Tove Laulutens bilder på tovelauluten.no
Tove Lauluten -
Tove Lauluten
Tove Lauluten -
Tove Lauluten
Tove Lauluten -
Tove Lauluten
Tove Lauluten -
Tove Lauluten
Tove Lauluten -
Tove Lauluten

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu