Flere sider fotografi på Oslo Bokfestival

Fotobokens tilblivelse står på programmet når Oslo Bokfestival går av stabelen denne helgen, 16. – 18. september.
Det er Forbundet Frie Fotografer (FFF) som står som arrangør når det til helgen blir både foredrag, prosjektpresentasjoner og workshop på Fotogalleriet i Oslo.

Dette er andre gang det arrangeres en egen helg til ære for fotoboken som konsept og fenomen, og at det denne gangen er en del av Oslo bokfestival sitt formelle program, sier litt om at fotobokens status er for oppadstigende i de litterære hyllekretser.

Programmet er spekket med spennende aktiviteter for den som måtte befinne seg i hovedstaden denne helgen. Både norske og utenlandske fotografer stiller opp som bidragsytere på arrangementet, blant dem svenske Anders Petersen, elev av Christer Strömholm, og en av de mest anerkjente nålevende dokumentarfotografer i Europa. Andre fotografer som bidrar til fotobokens ode denne helgen, er norske Morten Andersen og Marie Sjøvold. Mens Morten Andersen har gitt ut 12 fotobøker, kommer Marie Sjøvold med sin første solodebut i fotografisk bokform denne høsten.

Nina Strand, fotograf og redaktør av det norske tidsskriftet Objektiv for kamerabasert samtidskunst, er også en av dem som vil delta på helgens arrangement. Strand har selv utgitt fotoboken ”Hvordan synes du selv det går” (Journal 2008), og denne gangen er hun ansvarlig for en workshop for barn med fokus på det å lage sin egen fotobok.

Ikke bare fotografer får sitt å si under helgens hendelser. Den norske forfatteren Frode Grytten vil fortelle om sitt kjærlighetsforhold til fotografi og bruken av bilder i sine bøker. Grytten begynte sin skrivende karriere som journalist i avisen Bergens Tidende, og har arbeidet tett med fotojournalister og den dokumentarfotografiske sjangeren siden. Blant annet har han samarbeidet nært med den prisbelønte fotografen Oddleiv Apneseth. Apneseth bidro med bilder til Gryttens novellesamling ”Bikubesong” som ble nominert til til Nordisk Råds litteraturpris i 1999 (og har du ikke lest den, kan jeg anbefale den på det varmeste nå som kulden og årstiden for lesehester setter inn).

Andre navn som får et ansikt for et norsk publikum denne helgen, er engelske Gerry Badger, Bruno Ceschel, svenske Katinka Goldberg og tyske Hendrik Zeitler.

Dersom du går med en fotobok i magen, kan du benytte denne helgen til å presentere idéen din for fotografene på Fotogalleriet. Lørdagen blir det nemlig såkalt dummyvisning fra kl 11 – 13. Du kan melde deg på ved å sende en mail til til post <@> fffotografer.no med DUMMYVISNING som emnefelt.

Hvis du vil henge og slenge med andre likesinnede fotobokentusiaster, og kanskje benytte anledningen til å utveksle idéer og mobilsere mot til å satse på ditt eget fotobokprosjekt, kan du stikke innom Fotobokbar på utestedet Revolver, i Møllergata 32 på fredag og lørdag kveld.

På Tronsmo Bokhandle lørdag klokken 13 blir det også signering av fotobøker med Anders Petersen og Hendrik Zeitler!

På Karl Johan finner du et boktelt hvor også fotobøker har fått plass, og hvor blant annet titler fra bokhandelen på Preus Museum i Horten er å få kjøpt.

a class="external" rel="nofollow" href="http://fotogalleriet.no/v1/news.php;Fotogalleriet" onclick="window.open(this.href);return false;">http://fotogalleriet.no/v1/news.php;Fotogalleriet - program for Flere sider fotografi

Flere sider fotografi på Facebook

Anders Petersen
Marie Sjøvold
Tidsskriftet Objektiv
Nina Strand
Hendrik Zeitler
Morten Andersen
Oslo Bokfestival
Marie Sjøvold - Fra utstillingen
Fra utstillingen "She Is"
Marie Sjøvold
Bildene fra utstillingen "She Is" kommer nå i bokform med tittelen "Dust catches light " på Journal Forlag
Frank Hesjedal /foto.no - Morten Andersen, en av initiativtagerne bak arrangementet
Morten Andersen, en av initiativtagerne bak arrangementet "Flere sider fotografi" på Fotogalleriet i Oslo
Frank Hesjedal /foto.no
Morten Andersen har selv gitt ut hele 12 fotobøker, og vil fortelle om sine erfaringer med prosessen.
Raymond A. K. Egge / foto.no - Anders Petersen
Anders Petersen
Raymond A. K. Egge / foto.no
Den svenske dokumentarfotografen kommer til Oslo for å snakke om flere sider fotografi.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu