Paal Audestad

Gammelgaard Monochrome er en ny fotokonkurranse som har som mål å fremme sort/hvitt-fotografi fra det 21. århundre. I tillegg samles det inn penger til fotorelatert arbeid med barn i den tredje verden.
Paal Audestad

I konkurransen ble det sendt inn bidrag fra til sammen 44 land. En jury bestående av Susan Zadeh, Henrik Saxgren og Steve McCurry har valgt ut 88 portfolioer som nå vises på Gammelgaard i Herlev i Danmark frem til 6. november. Hver fotograf har donert 4 print til prosjektets veldedighet som selges fra en stand på utstillingen.

Førsteplassen i konkurransen og 7000 Euro ble gitt til den norske fotojournalisten Paal Audestad for en serie fra Tsjernobyl i Ukraina.

- Jeg sendte inn tre portfolier, en fra Tjernobyl i Ukraina, en fra Kabul i Afghanistan og en fra Havana/Lazarus på Cuba. Jeg er veldig stolt over at Tjernobyl vant. Det er et prosjekt jeg har jobbet med noen år. Jeg har dokumentert livet i og utenfor den forbudte sonen rundt kjernekraftverket. Stadig har jeg planer om å reise tilbake dit, derfor er det ekstra gøy at bildene får oppmerksomhet og heder i en så stor konkurranse, forteller Audestad til foto.no.

Konkurransen hadde Audestad blant annet lest om på foto.no.

- Det var spesielt fristendes å være med på grunn av den veldedige profilen og fordi to av mine gamle helter, Henrik Saxgren og Steve McCurry, satt i juryen.

Prispengene går nok ikke til noe spesielt prosjekt, men mest sannsynlig blir det en 21mm Elmarit til Audestads Leica’er.

Paal Audestad

Paal Audestad

Paal Audestad

Paal Audestad

Paal Audestad
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Alexander W.
Skikkelige bilder, godt å se! :)
12.9.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu