Foto-Olsen på Lillehammer blir Japan Photo

I en felles pressemelding blir det bekreftet at Japan Photo Holding Norge AS erverver Foto-Olsen på Lillehammer.
Etter Foto Schrøder i Trondheim og Ur og Foto i Bergen er Foto-Olsen på Lillehammer Norges tredje største frittstående fotobutikk. Etter 32 års drift selger nå Helge R. Olsen butikken til Japan Photo for å flytte med familien til Fredrikstad.

Helge Roar Olsen, eier av Foto-Olsen, synes det er vemodig å selge livsverket sitt, men synes samtidig det er riktig å realisere andre planer og behov. Han er glad for å få Japan Photo som ny eier og er sikker på at de kommer til å videreutvikle butikken.

Administrerende direktør i Japan Phtoto Stephan Stein er selvsagt entusiastisk med tanke på oppkjøpet.

- Vi har to strategiske målsetninger med oppkjøpet. Den ene er rent monetær, den stabile omsetning på ca. 10 millioner Kroner pr. år bidrar til intern vekst som skal hjelpe oss med å omsette for første gang for mer enn en halv milliard Kroner i år. For det andre har Foto-Olsen veldig god erfaring med å organisere fotomesser og kursvirksomhet. Foto-Olsen-laget blir ansvarlige for å coache de andre 25 Japan Photo-butikkene på dette området. Regnestykket er relativt enkelt: Foto-Olsen omsatte for ca. 1,5 millioner kroner med messe og kursvirksomhet i siste år, hvis vi klarer dette med de andre 25 butikkene på samme måte, så er det 37,5 millioner Kroner i kassa - pluss stor reklameverdi, uttaler direktøren i en pressemelding.

Daglig leder i Japan Photo Norge, Carl-Magnus Engen, forteller at de planlegger å gi butikken en facelift og sterkere finansielle ressurser for lagerbeholdning og markedsføring.

Overtagelsen av butikkvirksomheten skjer i løpet av oktober måned.
Japan Photo - Fra vesntre: Stephan Stein, Helge Roar Olsen og Carl-Magnus Engen
Fra vesntre: Stephan Stein, Helge Roar Olsen og Carl-Magnus Engen
Japan Photo

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu