Fotohelg i Oslo

Foredrag, boksignering og åpne studioer. Når Kulturnatt, Oslo Open og Oslo bokfestival arrangeres denne helgen er det nok å ta seg til for fotointeresserte Oslo-boere.
Det er ikke mangel på ting å gjøre denne helgen for alle foto og kulturinteresserte Oslo-boere. I løpet av tre dager arrangeres nemlig tre av høstens største kulturarrangementer samtidig: Kulturnatt, Oslo Open og Oslo Bokfestival. Under får du en oversikt over de viktigste fotoarrangementene som finner sted denne helgen.

Kulturnatten
Kulturnatten arrangeres hvert år og finner i år sted fredag 16. september. Denne kvelden holder flere museer og gallerier kveldsåpent, i tillegg til et tettpakket program med aktiviteter.

Blant annet holder Nobels Fredssenter og Espen Rasmussens utstilling Transit åpent fra 18-23. Stenersenmuseet holder åpent 18-22, der du kan se utstillingen Dreamt Memories of Africa av William Ropp. Kunstnernes hus holder åpent fra 20-24 og viser for tiden Høstutstillingen.

På kulturnatten åpner utstillingen Støy på Cyan :galleri. Utstillingen beskrives som en interaktiv utstilling, der en rekke fotografer har blitt valgt ut på forhånd til å være med, men der folk også kan komme med fotografiske bidrag i løpet av helgen, som "geriljakurateres" inn. Cyan holder åpent fredag, lørdag og søndag og er også en del av Oslo Open.

Mer informasjon om Oslo kulturnatt på www.prosjekt-oslokulturnatt.oslo.kommune.no

Oslo Open - åpne atelierer byen rundt
Under Oslo Open åpner hovedstadens kunstnere sine atelierer for publikum. Her inviteres du inn for å se deres arbeider og hvordan de jobber. Flere fotografer er med på årets arrangement, blant annet Stiftelsen Bjørka, og en rekke enkeltfotografer. Lørdag 17. og søndag 18. september går det guidede gratisbusser fire ganger i timen mellom kl. 12 og 17.

Mer informasjon om arrangementet på www.osloopen.no

Oslo bokfestival - bøker for alle
Fredag åpner også andre utgave av Oslo Bokfestival. Fra kl. 12 fredag og frem til søndag kveld skal boken stå i fokus på en rekke scener byen rundt. Denne gangen er også fotoboken med på festivalen i form av flere arrangementer.

Fotogalleriet kan skilte med et imponerende program under bokfestivalen. Fredag kan du få et eksklusivt innblikk i arbeidet med boken The Photobook: A History, Vol. 3 da Gerry Badger er gjest. Senere følger foredrag med Morten Andersen og Bruno Ceschel. Sistnevnte skal snakke om selvpublisering av fotobøker. Lørdag 17. september kommer Marie Sjøvold, Anders Petersen, Katinka Goldberg og Frode Grytten. På søndag arrangeres det fotobok-workshop for barn, åpent galleri med bokshop, omvisning i utstillingen med Thomas Ramberg og foredrag med Hendrik Zeitler.

I tillegg inviterer Foto-Norge til informasjon, salg og signering av fotobøker i Festivalteltet på Karl Johan en gang daglig.

Mer informasjon om Oslo Bokfestival på oslobokfestival.no

Alle arrangementer er gratis og åpent for alle.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu