Ble Norges beste undervannsfotograf

I helgen gikk årets NM i undervannsfoto av stabelen i Farsund. Lill Haugen ble Norgesmester for andre år på rad.
Da Norgesmesterskapet i undervannsfoto ble arrangert av Norges dykkeforbund i helgen, var det nok en gang Lill Haugen som gikk av med seieren. Hun fikk førsteplassen for andre år på rad, og ble i år i tillegg tildelt en kongepokal.

- Jeg er naturligvis veldig fornøyd med å ha vunnet NM for andre gang på rad - det er nemlig mange dyktige fotografer med i konkurransen og man vet aldri på forhånd hvem som trekker det lengste strået, forteller Haugen til foto.no.

Gjemte blits i tareskog
Deltakerne konkurrerte innen fem klasser, og Haugen var blant topp tre i alle. Men det var førsteplassen i kategorien Lys som sikret seieren. Her har hun fotografert en dykker bak en lysende tareskog. Akkurat dette temaet ble en utfordring da det var overskyet på konkurransedagen.

- Bildet er tatt ved hjelp av en blits som ligger inne i tareskogen, utløst av blitsen på kamera som er vendt bort fra motivet. Det er utfordrende å unngå utbrente partier der blitslyset kommer gjennom tarebladene, men det gikk ganske greit og resultatet ble en slangs "Tarelykt" eller "lysfontene" som juryen kalte det.

- Lærerikt og moro
Haugen har drevet med dykking og undervannsfoto siden hun bodde i Brisbane, Australia i 2001.

- Begynte med et enkelt analogt undervannskamera, så skaffet jeg et digitalt kompaktkamera etter at jeg kom tilbake til Norge. I 2007 investerte jeg i speilrefleks og begynte å ta bilder for alvor, forteller hun og legger til:

- Det er utrolig lærerikt og moro å være med i NM i undervannsfoto, og vi er en fin gjeng med dyktige fotografer i Norge som har en flott dykkefotohelg sammen.

Andreplassen i årets NM gikk til Kristian Blø Olsen, mens Bjørnar Nygård tok tredjeplassen.

Se flere av Lill Haugens bilder på www.lillhaugen.com
Lill Haugen -
Lill Haugen
1. plass i klasse E "lys"
Hege Bye-Børresen. -
Hege Bye-Børresen.
1. plass i Klasse A Normal/vidvinkel med dykker

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu