Klart for fotofestival på Gjøvik

Med navn som Jens Haugen, Bjørn Opsahl og Kai Jensen er det klart for 4-dagers fotofestival på Gjøvik. Det hele braker løs torsdag i neste uke.
Fotofestivalen på Gjøvik kan by på blant annet kurs, foredrag, utstillinger, workshops, fotomesse, fotosafari og fotomaraton. Målet er å skape en årlig tradisjon for å samle landets fotoentusiaster til 4 flotte dager i Gjøvik. Gjøvik Gård blir hovedbase for festivalen, samt deler av sentrum.

Primus motor bak fotofestivalen er Roy Allan Larsen. I 2009 var han med å starte opp Gjøvik Fotoklubb, men hele tiden har han hatt et stort ønske om å gjøre Gjøvik til en sentral fotoby.

- Det er en stor interesse for foto på Gjøvik. Og jeg har egentlig en drøm om å en dag fylle opp Fjellhallen her. Med årets fotofestival tar vi ett skritt på veien, forteller Larsen til foto.no.

Det var like før jul i fjor at Larsen for alvor begynte å gjøre alvor av planene. Med seg på laget har han Gjøvik Fotoklubb som står som arrangør, og 6-7 andre personer fra fotoklubben i sentrale roller.

Programmet
Trekkplastrene på årets festival er Jens Haugen, Bjørn Opsahl, Kai Jensen og damene bak prosjektet Bra Damer.

- Programmet på festivalen er bygd opp med tanke på at alle skal ha mulighet til å få alt med seg om de ønsker. Her er ikke noen aktiviteter som overlapper hverandre. Vi begynner lett på torsdag 25. august kl 17.00 med offisiell åpning av ordføreren. Jens Haugen skal også dele ut Gjøvik Fotofestivals ærespris. Programmet er jeg veldig fornøyd med. Vi har også fått med Skibladner som tar en tur for oss fredag kl 11.00.

Festival for alle
Gjøvik Fotofestival skal være en fotofestival for alle, både dem som vanligvis fotograferer med et kompakt digitalkamera, de viderekommende og de proffe.

Hvor mange som dukker opp på festivalen er Larsen derimot usikker på.

- Det kan komme 50 stykker og det kan komme 1000 stykker.

Festivalpass koster kroner 950. Det inkluderer inngang til alle foredrag, messe, fotomaraton og festmiddag. Det er også mulig å kjøpe billetter til de enkelte postene hver for seg. Kursene er begrenset antall og disse kan bestilles via leder@gjøvikfotoklubb.no eller royallan@netcom.no Førstemann til mølla gjelder. Festmiddag bestilles også via samme mail.


Mer informasjon:

Hjemmeside
Program
Facebook

Bestille tur med Skibladner:
skibladner@skibladner.no
Roy Allan Larsen - Gjøvik gård - hovedbase for festivalen
Gjøvik gård - hovedbase for festivalen
Roy Allan Larsen
Roy Allan Larsen - Det blir også fototur med Skibladner
Det blir også fototur med Skibladner
Roy Allan Larsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu