Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

I am not working - (3D fotointallasjoner)

...er en videreføring av et lengre prosjekt for kunstneren M. Jenssen og omhandler et subtilt skråblikk på norsk arbeidsliv og arbeisrett. Fotoet som medie forsøkes utfordret i denne sammenheng og det kommer således fysiske gjenstander ut av bildene. Dette er ment å gi arbeidene en taktil kvalitet.
PRESSEMELDING:

I følge en tidligere levevilkårsundersøkelse opplever 40 prosent av norske arbeidstakere konflikt på jobben og 1 av 3 er uføre som følge av en forutgående oppsigelse. I 2009 så økte saker for arbeidsretten med 40 prosent. Arbeidsretten fungerer ikke tilfredstillende og synes å ha blitt redusert til et pressmiddel for økonomisk kompensasjon, for uansett vinn må den ansatte gå mens ledelsen består. "I am not working" henspeiler seg både til det å bli presset ut av arbeidslivet og til det å ikke fungere, slik det ubønnhørlig kan henge sammen. Og for enkelte skjer utstøelsen før karrieren har kommet i gang. I et samfunn som hyller individualitet og selvrealisering har kanskje arbeidslivet blitt mer konformt enn noen gang.

Visuelt sett forsøkes dette illustrert gjennom gjenstander forbundet med jobbaktivitet. Sammen med momentet om at det faktisk kommer fysiske gjenstander ut av bildene, så ligger det også gjemte beskjeder i arbeidene. Det som ikke fungerer av de typiske funksjonelle ting vi omgir oss med, er ment å gi en friksjon av motstridende følelser og også ha en overført betydning.

Dette er digitalt foto. Størrelsesforhold, fargegjengivelser, perspektiver og konstruksjon er viktige komponenter i dette arbeidet. Noen av arbeider har allerede blitt vist på Galleri A, BOA, og har vært med på stipendutstillinger på Fotogalleriet og Cyan.

Nå vises arbeidene i sin helhelt i en separatutstilling på det kunstnerdrevne galleriet i Frognervieen 44 med administrator Liz Rekve i spissen.

Monica Jenssen - Business and pleasure
Business and pleasure
Monica Jenssen
 - Business and pleasure
Business and pleasure
Monica Jenssen - Played again
Played again
Monica Jenssen
Monica Jenssen - Stuck
Stuck
Monica Jenssen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Silje M.
Utrolig bra utstilling! Den kan absolutt anbefales.
2.9.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu