Mitt Bilde: Tine Poppe

Tine Poppe tar oss med på en musikalsk reise til India når hun velger sitt bilde i vår sommerspalte.
Tine Poppe har for mange lenge vært kjent som den grafiske designeren som har bidratt til å løfte andre norske fotografer frem i bokformat. Lenge har det vært en godt bevart hemmelighet at Tine også selv er en pasjonert fotograf. De senere årene har hun imidlertid tatt sats som uavhengig fotograf i ulike sammenhenger. Hun jobber i dag frilans som fotograf og grafisk designer. Hun jobber blant annet med de store forlagene på romanomslag, portrettfotografi og bokillustrasjon - og gjør også foto knyttet til visuell identitet for reklame- og designbyråene.

Hun er også gründer av nettstedet cromo.no, - et nettgalleri som selger kunstfotografi trykket på aluminium. Galleriet representerer blant annet fotografer som Knut Bry, Hans Kristian Riise, Ingvar Moi, Paal Audestad, Linda Cartridge, Ken Opprann, foruten Tine Poppe selv.

Tine Poppe har valgt et bilde fra en av sine reiser i India. Dette bildet er del av en fotoserie som vil bli trykket i reisemagasinet Vagabond til høsten.

"Du må besøke meg i hjemmet mitt", sier den gamle, nesten blinde mannen som var en av tilskuerne da jeg fotograferte noen av landsbyens fargerike og sjenerte kvinner. Jeg befant meg i Delwara i Rajasthan - flere timers kjøretur fra New Delhi. En vakker landsby med apekatter i trærne - grodd opp rundt et av Rajasthans mange gamle palasser. "Han er musiker - kanskje han vil spille for deg", sier min unge tolk og konstant marihuanarøykende lokale ledsager.

I utkanten av landsbyen lå det ene, bittelille rommet som musikeren bodde på. Blåmalt - med en fargerik matte på gulvet. Noen hyller med de mest nødvendige kjøkkenting, - og et gammelt bilde og et par andre minner fra et langt liv på et lite bord. Musikeren var enkemann og så godt som blind. Han ropte ut til småguttene som hadde fulgt etter oss at de skulle løpe og hente te til oss i den lokale tebutikken. Da de kom tilbake med varm te i en plastpose, var musikeren allerede i gang med å synge for meg. Vers etter vers - hele landsbyens mangehundreårige historie i én sang. Tårene hans rant da han sang om den tidligere palassets eier, som hadde blitt forhekset av den største av alle styggedommer - alkoholen - og hvordan alkoholen hadde tatt sånn herredømme over mannen at han hadde drukket seg fra palass og grunn, og endt opp som en av samfunnets fattigste.

Tradisjonen med å synge historiefortellinger er nesten dødd ut i resten av verden. Men i Rajasthan finnes den ennå, som så mange andre eldgamle tradisjoner. Du kan lese om dette i William Dalrymples "Nine Lives - in search of the sacred in modern India". Fantastisk bok - som kommer i norsk oversettelse på Aschehoug til høsten".

Tine Poppe

Cromo.no
Tine Poppe - Blind Musician
Blind Musician
Tine Poppe
Martine Poppe - Tine Poppe
Tine Poppe
Martine Poppe

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind H.
fantastisk portrett, lyset er strålende ;)
15.8.2011
Ole Eirik D.
Fantastisk flott :)
12.8.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu