Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Utstilling av bjørnebilder

Naturfotograf Arnfinn Johansen fra Lillehammer stiller ut bjørnebilder på Kittilbu Utmarksmuseum i Oppland.
PRESSEMELDING:

Utstillingen åpner 26. juni og vil henge til 18. september. Bildene er tatt i Finland, og er resultat av mange turer til Kuhmo på den finsk-russiske grensa.

Bakgrunnen for at fotoutstillingen holdes på Kittilbu, er ”Deisjøbamsen” som ble skutt i Gausdal i 2008. Da var bjørnen 18 år gammel. I mange år var bjørnen radiomerket og fulgt av forskere, og i Norge er denne bjørnen blant de aller best kartlagte bjørnene. Nå er bjørnen preparert og dens nye "hjem" vil bli Kittilbu Utmarksmuseum, og på utstillingens åpningsdag den 26. juni vil publikum for første gang kunne se den.

I tillegg til de utstilte bjørnebildene og "Deisjøbamsen", vil utstillingen også bestå av informasjon om brunbjørn generelt, deres habitat og levesett. På åpningsdagen vil det også bli holdt foredrag om spor og sportegn. Er man interessert i naturfotografering generelt og bjørn spesielt, er derfor Kittilbu Utmarksmuseum et sted å legge veien innom i sommer.

Kittilbu Utmarksmuseum ligger i Vestre Gausdal mellom Gudbrandsdalen og Valdres nær nye Langsua nasjonalpark. Langsua nasjonalpark ble vedtatt opprettet tidligere i år, og er en utvidelse av tidligere Ormtjernkampen nasjonalpark.
Arnfinn Johansen - Brunbjørn
Brunbjørn
Arnfinn Johansen
Kuhmo, Finland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu