Fotosommer i Risør

En avlyst fotofestival til tross, fra førstkommende lørdag og frem til august fylles Risør av fotoutstillinger. Blant fotografene som stiller ut, er svenske Anders Petersen.
Risør Fotofestival ble i år avlyst, men fotografiet skal allikevel sette sitt preg på stedet denne sommeren. Fra lørdag 25. juni og frem til august, skal bilder av blant annet Anders Petersen og Steinar Christensen stilles ut i Kunstparken og Fredsparken.

- Risør har et aktivt fotomiljø med flere profesjonelle fotografer, en aktiv fotoklubb og mange fotointeresserte ungdommer på Risør videregående skole. Vi ønsker å bidra til å skape et kunstnerisk innhold på høyt profesjonelt nivå i Risør Kunstpark og samtidig stimulere fotointeressen hos alle, sier Camilla Bull på vegne av styret i Risør Fotofestival, i en pressemelding.

Hovedutstiller i Kunstparken er svenske Anders Petersen. I samarbeid med Fotografiska i Stockholm skal Petersen stille ut bilder fra serien From Back Home.

- For Petersen selv er disse fotografiene fra hans hjemsted Värmland mye mer enn en dokumentasjon. Når de samles på denne måten former de hans selvportrett, forteller kunstnerisk leder i Risør Fotofestival, Ellen-K. Syverstad i en pressemelding.

I tillegg skal Christian Houge vise serien Okurimono, en serie som ifølge kunstneren selv handler om sårhet, mørke, drømmer og en brutal virkelighet. Steinar Christensen skal stille ut sine to siste prosjekter, med bilder av kinesiske landskap og Naxi-musikere i Beijing.

I Fredsparken stiller Tom Hatlestad ut serien Tracing Freedom, som er et resultat av Hatlestads reise i en Landrover fra Norge til Bangladesh.

3-6. juli skal det også arrangeres workshop med Anders Petersen.

Utstillingene åpner 25.juni og henger frem til 7.august.
Anders Petersen -
Anders Petersen
Steinar Christensen -
Steinar Christensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu