Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoutstilling i skogen. Brustad og Bringsværd

Hjertelig velkommen til en annerledes kunstopplevelse i Skedsmos ukjente jungel.
PRESSEMELDING:

«Blandt fløner i Farseggen» er en del av prosjektet «Å se med hjertet». Etter to store galleriustillinger fører Kjell Brustad motivene tilbake til sin opprinnelse. Alle bildene som vises i skogen er fotografert i nærheten, mange mindre en 100 meter fra utstillingsstedet. Bildene akkompagneres med tekster av Tor Åge Bringsværd.

«Å se med hjertet» er et kunstprosjekt som omfatter i overkant av 150 fotografier og en bokutgivelse produsert i tidsrommet 2005 til 2010. Prosjektet handler om det å se i naturen der figurer og vesener materialiserer seg innimellom skogens vegetasjon og former. De viser seg fram som troll, drager, dyreskikkelser, menneskelignende skapninger og fantasifigurer. Det er en spennende øvelse å åpne og fantasere seg inn blant ”tusser og underjordiske”. Og det er overraskende hvor mange som lar seg fotografere.

Begrepet fløner stammer fra Kjell Brustads datter Vilde sine barnefantasier. Det er tatt inn i prosjektet som betegnelse på figurene. Utover det er det ikke satt navn på de enkelte figurene.

Utstillingen anses som åpen så lenge det er lys. Bildene står godt frem selv i halvmørke. Hvis de blir mye nedbør må utstillinge utsettes. Terrenget er ulendt og er vanskelig tilgjengelig på glatt føre.

Utstillingen «Å se med hjertet» har blitt vist på Galleri Tonne i Oslo og Norsk Skogmuseum i Elverum. 24 av bildene henger nå permanent på Norsk Skogmuseum.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Norske Fagfotografers Fond
Tanja Steen -
Tanja Steen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu