Sommerworkshops i Berlin

Fra byen med verdens mest anerkjente miljø for europeisk fotokunst kommer nå Berlin Photo Workshops sitt sommerprogram.
Tyskland har en lang tradisjon innen fotografiet, og det er også der vi finner noen av verdens mest anerkjente grunnleggere og utøvere av europeisk samtidsfotografi. Berlin har siden murens fall blitt en pulserende kilde for kunstnere fra hele verden, ikke minst også for flere norske fotografer.

Nå har du sjansen til selv utforske byens magi med kamera. Berlin er en av Europas historisk sett mest betydningsfulle storbyer med et rikt fotografisk, nyskapende og spennende miljø. Med det unike galleriet for fotografi, C/O Berlin, er turen i seg selv verdt å ta til denne byen for deg som er opptatt av fotografi. I tillegg finner du en mengde andre gallerier over hele Berlin som viser fotografi. En stor Lomo- og polaroidbutikk midt i sentrum er en skattekiste for deg som interesserer deg for den slags, og på Berlins bruktmarkeder kan man også gjøre sjeldne funn blant gammelt kamerautstyr.

Berlin Photo Workshops er grunnlagt av en gruppe fotografer som først og fremst arbeider med det fotodokumentariske uttrykket. Nå tilbyr de et sommerprogram for deg som kan være interessert i å bruke en uke i fokusert selskap med ditt kamera. Samtlige workshops har inntak basert på portfolievisning, hvor du som deltaker bes legge ved 5 - 10 egen arbeider som vurderes før du eventuelt får plass på workshopen. Med minimum 5 og maks 15 deltakere per workshop, er du sikret individuell oppfølging gjennom hele uken. Undervisningen baserer seg på at du som deltaker arbeider selvstendig med et selvvalgt tema. I gruppediskusjoner vil den enkeltes deltakers bildespråk og vinkling bli diskutert. Galleribesøk kan også være en del av opplegget.

Med tyske toppfotografer som lærere, kan dette være et tilbud til deg som kanskje kunne tenke deg å reise utenlands med kamera for impulser, inspirajon og læring, samtidig som det verken blir for dyrt eller for langt.

Blant fotografene som underviser finner du Doug DuBois og David Farrell.
Samtlige workshops har en varighet på 6 dager, og koster 570 Euro (ca 4500 NOK).

Berlin Photo Workshops kan du finne mer informasjon og linker til på melding.

Synes du det er vanskelig å velge riktig workshops? Her kan du lese mer om Workshopvettregler

Doug DuBois - Irland 2010
Irland 2010
Doug DuBois

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu