Sigurd Fandango er årets festivalutstiller

28. august er det duket for Fotografiets dag i Horten. Årets festivalutstiller er Sigurd Fandango.
Tema for Fotografiets dag i år er dokumentarfotografi og i den anledning har Preus museum valgt Fandango som årets festivalutstiller.

Til tross for at Fandango bare er 25 år, har han allerede gjort seg bemerket med blant annet fargesterke fotografier fra Afrika. Reportasjeserien Afrikas tiår stod på trykk i Aftenposten rundt juletider i fjor, og Fandangos fotografier gir oss et alternativt blikk på et kontinent som ellers er kjent for mye smerte og tragedie.

I en pressemelding fra Preus museum beskrives Fandango som en fotograf som står i dialog med en humanistisk fotografitradisjon som ikke har fokus på nød og lidelse, men på menneskehetens positive sider.

- Han skildrer miljø og ikke nyhetshendelser, og fotografiene hans ligner ikke de øyeblikksbildene vi er vant med i nyhetsbildet.

- Fotografiene til Fandango er ikke uten humor. Han er heller ikke redd for å bruke visuelle virkemidler som tradisjonelt hører til en annen sjanger enn 60- og 70-tallets dogmatiske svart/hvitt dokumentarfotografi. Farger og lys kan minne om det vi finner i reklamefoto. Slik fanger bildene vår oppmerksomhet og vi blir åpne for å gå inn i den historien han vil fortelle – om Afrikas voksende middelklasse, gullgravere i Ghana, kinesere som bygger det nye Kina eller frivillige som vokter USAs grense mot Mexico med våpen for å stoppe ulovlige innvandrere, skriver museet i pressemeldingen.

I tilleg til å stille med bilder på Fotografiets dag, stiller Fandango også med sitt eget band: Go Fandango!

Sigurd Fandango er frilansfotograf og tilknyttet byrået Tinagent. Hans faste oppdragsgivere er D2, Aftensposten og Dagbladets Magasinet.
Sigurd Fandango -
Sigurd Fandango
Sigurd Fandango -
Sigurd Fandango
Sigurd Fandango -
Sigurd Fandango

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu