Jens Haugen ble årets fotograf

Jens Haugen har for andre år på rad blitt kåret til Årets fotograf av NFF. Ragne Kristine Sigmond fikk Gull med krans.
Reklame- og motefotograf Jens Edgar Haugen har for andre år på rad blitt kåret til Årets fotograf av Norges Fotografforbund, under en utdeling på Nordic Light onsdag kveld. Ragne Kristine Sigmond fikk Gull med krans, som er den høyeste utmerkelsen forbundet gir.

- Årets Fotograf er i år som i fjor Jens Haugen. En fotograf som med sin bildemusikalitet behersker de viktigste elementene i fotografi. Han behersker komposisjon, dynamikk og teknikk til fingerspissene. Årets fotograf viser en allsidighet ved å vinne med fire så forskjellige bilder. Fra det varme portrettet av mor og barn, til fashion i studio og det teknisk krevende gruppebildet på location. Bildene gjør med en gang inntrykk på seeren, og gjør at man vil se mer, sier juryen.

Haugen var svært overrasket over prisen.

- Jeg hadde ikke ventet dette i det hele tatt, uttalte Haugen under utdelingen.

- Det har vært en fantastisk reise for meg å bli fotograf. Det er veldig inspirerende når jeg møter studenter og ser hvordan de puster meg i nakken og får meg til å tenke at jeg må bli bedre. Jeg sier i alle mine foredrag at alt er mulig, og det er bare å stå på, for man kan få til alt.

Haugen fikk en gull, to bronsje og en hederlig omtale for sine bilder.

Ragne Kristine Sigmond kom i år på andre plass totalt, men ble tildelt gull med krans for gode prestasjoner i konkurransen over flere år. Sigmond er utdannet fotograf fra Medieskolerne i Danmark, der hun nå også underviser.

Siw Edvardsen ble kåret til årets student.

Landskonkurransen mottok 912 bilder fra 243 fotografer. I motsetning til mange andre konkurranser, var det imidlertid kvinnene som dominerte. 60% av de premierte fotografene var nemlig kvinner.

Juryen besto i år av Pia Sønstrød, Øyvind Næss, Anna Tora Balsbotten, Jonathan Paul Stone, Michaela Klouda og juryleder Arnfinn Johnsen.

Også Institusjonsfotografenes forening delte ut priser i kveld. Årets fotograf ble Roderick Ewart, som jobber på Østfoldmuseene. Ewart ble beskrevet som en fotograf med stor teknisk kvalitetsbevissthet og gjennomført gode komposisjoner. Ewart mottok flere diplomer, 2 gull, 2 sølv og Hederlig omtale.

Juryen besto av Juryformann Ivar Greftegreff, Kari Helen Johansen og Halvor Bjørngård.

Trykk på fanen over for å se vinnerbildene i konkurransene.
Jens Haugen -
Jens Haugen
 -
Jens Haugen ble årets fotograf 2011

Relaterte artikler Relaterte artikler:

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu