Peter Løchstøer – in studio

Denne uken kan du få et innblikk i hvordan en kleskolleksjon blir til, gjennom en fotoutstilling av Elisabeth Nordeng Aanes.
Klesdesigner Peter Løchstøer skal denne uken hylles for sin karriere under kulturuken i Røyken. I tillegg til en retrospektiv utstilling av hans kolleksjoner, kan du også bli med bak scenen og få et innblikk i hvordan en kleskolleksjon blir til. I 2007 fulgte fotograf Elisabeth Nordeng Aanes designeren tett mens han jobbet frem sommerkolleksjonen for 2008.

- Bakgrunnen for dette prosjektet var rett og slett at jeg var nysgjerrig. Jeg hadde året før gjort en ”Behind The Scenes” dokumentar av Oslo Fashion Week, og var nå interessert i å se nærmere på designerne, og den kreative prosessen de gikk igjennom før kolleksjonen ble vist på catwalken, forteller Elisabeth til foto.no.

Peter Løchstøer har blant annet designet for kronprinsesse Mette-Marit, Bertine Zetlitz og deltakerne under Melodi Grand Prix 2009, og han har samarbeidet med Knut Bry i forbindelse med Frelsesarmeen. Aanes møtte Løchstøer gjennom felles kjente, og fikk tillatelse til å være flue på veggen i en sommer og følge prosessen fra ide til ferdig kolleksjon. Store deler av sommeren ble tilbrakt i Løchstøers 15 kvm store studio, hvorav arbeidsbordet opptok mesteparten av plassen.

- En flott utfordring for meg som fotograf. Alle bildene ble tatt med tilgjengelig lys, jeg brukte et hel-manuelt 35 mm kamera, og film med høy ISO. Negativene ble så scannet og bildet behandlet i Photoshop. Kun minimalt med retusjering ble gjort.

Utstillingen "Peter Løchstøer - in studio" åpner 3. mai kl. 18.00 på Sekkefabrikken Kulturhus i Slemmestad og varer frem til 8. mai. På åpningen skal koreograf og danser Marianne Haugli og musiker Aslak Hartberg underholde.
Elisabeth Nordeng Aanes -
Elisabeth Nordeng Aanes
Elisabeth Nordeng Aanes -
Elisabeth Nordeng Aanes
Elisabeth Nordeng Aanes -
Elisabeth Nordeng Aanes

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu