Innbytteordning var aprilspøk

Den nye innbytteordningen for fotoutstyr, som ble annonsert i natt, var som mange gjettet en aprilspøk.
Diskusjonen har gått ivrig på både foto.no og Facebook-siden vår i hele dag, om den nye innbytteordningen for fotoutstyr som vi annonserte i natt. Ordningen var imidlertid, som mange gjettet, en aprilspøk.

Årets spøk ble utført i samarbeid med Akam, og med oss på laget hadde vi fått Fotorådet og Elektronikkbransjen.

Noen lot seg allikevel lure, og både Akam og foto.no har i løpet av dagen mottatt flere eposter fra lesere som har gamle kameraer de vil bytte inn.

Mens de fleste leserne våre har tatt det hele med godt humør, og gitt uttrykk for at spøken var morsom, var det også flere som påpekte at slike ordninger faktisk finnes andre steder. Flere mente også at det ikke burde være en spøk, men at ordningen burde vært ekte og at det var en god ide.

Spøken kan du lese under.

Ny innbytteordning for fotoutstyr

Nye salgstall viser nedgang i antall solgte kameraer. Nå lanseres en ny innbytteordning, der du kan bytte ditt gamle fotoutstyr i nytt.


En negativ utvikling i antall solgte kameraer det siste året har fått Elektronikkbransjen og Fotorådet til å reagere.

- Tallene er bekymringsverdige, sier Knut Aronsen, styreleder i Fotorådet.

Fjorårets salgstall viser at det ble solgt færre kompaktkameraer enn året før, mens salget av speilreflekskameraer har stagnert. Dette mener Aronsen kan få store konsekvenser for alle nivåer i bransjen, fra produsent til detaljhandel.

Elektronikkbransjens informasjonssjef Erik Andersen mener det hele bunner i at folk er tilfreds med utstyret de har, og tror det er godt nok. Men det er ikke nødvendigvis riktig, mener han.

- Mange har nok brukbart utstyr, men det har skjedd en voldsom forbedring i bildekvaliteten de senere år, og forskjellen mellom gammelt og moderne utstyr er enorm, sier Andersen.

Rabatt på nytt utstyr
For å oppmuntre folk til å bytte ut sitt gamle dårlige utstyr med nytt, har derfor Elektronikkbransjen og Fotorådet gått sammen med nettstedene Akam.no og foto.no, for å lansere en ny innbytteordning for fotoutstyr.

- Kall det gjerne en slags vrakpant. Tanken bak er omtrent den samme som for vrakpanten for biler, men dessverre setter lover og regler en stopper for at vi kan tilby pengeutbetalinger som sådan, uttaler redaktørene for de to nettstedene.

Istedet for pengeutbetalinger, vil folk få rabatter når de bytter inn det gamle utstyret. Rabattene vil variere ut fra hva slags utstyr som byttes inn. Mens du for ditt gamle digitale kompaktkamera kan få 100-1000 kroner i innbytte, vil digitale speilreflekskameraer kunne være verdt opp til 1500. Det presiseres imidlertid at utstyret må være i fungerende stand. Objektiver, blitser og filmbaserte kameraer er ikke omfattet av ordningen, ihvertfall ikke i denne omgang.

- Vi håper dette vil stimulere til at Norge fortsatt vil være på verdenstoppen innen foto blant folk flest. Vår tid er den best dokumenterte i historien, og den tekniske kvaliteten på bildene som med tiden vil inngå i nasjonalarven er dermed viktigere enn noen gang, sier Aronsen.

Forhåndsregistrering nødvendig
For å delta i ordningen og få rabatt på ditt gamle fotoutstyr, må du forhåndsregistrere utstyret. Dette gjør du ved å sende en e-post til innbytte@foto.no, der du oppgir fullt navn og hvilket fotoutstyr du ønsker å bytte inn. Da vil du få en epost tilbake fra oss, med en kode som du kan bruke når du skal bestille nytt utstyr.

Vi opplyser imidlertid om at siden dette er ordningens første år, er budsjettet noe begrenset. Vi opererer derfor etter "først til mølla"-prinsippet og oppfordrer folk til å ta kontakt så raskt som mulig.
 -
 -
Knut Aronsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øistein B.
Jeg synes historia til Roy Helge Rasmussen er topp jeg da. DEN burde innføres som fast ordning
2.4.2011
Arvid A.
Dette var jo smart men prisen kompangserer ikke med brukerverdien på den jeg har selv om jeg ikke har det siste av det siste. Selv om det muligens er en april spøk måtte nokk prisen ha vært noe bedre ;-)
1.4.2011
Tommy S.
Tvile på detta, dessværre. Om det hadde vært riktig, så hadde sekkert "Fotopia.no" nævnte det :-(
1.4.2011
karin s.
i grunnen ikke så vanskelig å gjette, har sett bedre aprilsnarr enn denn.
1.4.2011
Kim A.
Artikkelen er datert 31.3.2011, noe som jo skulle utelukke aprilspøk!
1.4.2011
André B.
Stavanger foto har jo denne ordninga.
1.4.2011
Tor Eirik P.
Strålende ide, jeg er sikker på at det er mye i de gamle apparatene som kan og bør gjenbrukes!
Desverre er jeg redd dette er en aprilsspøk ja....
1.4.2011
Inge-Martin F.
Det er ikkje usansylig att, dette vil bli ei reell situasjon i fotobransjen om eit par tre år, ikkje at det vil bli stor svikt omsetninge av ny kamera, men vekte flater ut.
1.4.2011
Per Alexander M.
dette kan faktisk være mulig. dette er ikke noe som er nytt i norge, gamestop har denne ordningen når det gjelder konsoller og spill.
men fullt mulig det er aprilsnarr for det ja :)
1.4.2011
Roy Helge R.
Dette minner meg forøvrig om sist gang jeg kjøpte kamera hos Yodobashi camera i Tokyo.

De hadde en slik innbytteordning, men du kunne komme med hvilket som helst gammelt kamera og få rabatt.

Nå hadde ikke jeg noe gammelt kamera med meg. Men det var ikke noe problem sa gubben bak disken, og så dro han fram en gammel kompakt fra disken. "denne skal du få i gave av meg" sa han, "og så kan du bruke den som innbytte".

Som sagt, så gjort, og jeg fikk ca 500 kr i avslag på kameraet.
1.4.2011
Roy Helge R.
Dette er vel ganske vanlig i USA, er det ikke? Men om det hadde vært en annen dag enn i dag, så hadde vel konkurranseloven stoppet slikt hadde det ikke?
1.4.2011
Stein Adler B.
...Og datoen idag var...? :-) :-) :-)
1.4.2011
Kirsten H.
God idé, skulle ønske det var sant.

Men er det ikke april nå da???........He,he
1.4.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu