Vårutstilling på Fotogalleriet

Torsdag åpner årets vårutstilling på Fotogalleriet i Oslo. Samme dag skal det også deles ut et stipend på 100 000 kroner til en av fotografene som stiller ut.
Torsdag 17. mars åpner vårutstillingen på Fotogalleriet i Oslo. I år er det syv fotokunstnere fra inn- og utland som deltar.

- Vårutstillingen 2011 viser arbeider av syv fotografer/kunstnere som undersøker det fotografiske uttrykket i forhold til sted og rom, forteller Petrine Lillevold Vinje, daglig leder hos Forbundet Frie Fotografer.

Vårutstillingen har blitt arrangert hvert år siden 1976, og er ifølge pressemeldingen "en juryert gruppeutstilling som viser samtidige tendenser i kamerabasert kunst". Deltakende kunstnere på årets utstilling er Morten Andenæs, Mattias Härenstam, Line Bøhmer Løkken, Dag Nordbrenden, Ulla Schildt, Carrie Schneider, Morten Torgersrud og Verena Winkelmann.

I år skal det for andre gang også deles ut en pris til en av kunstnerne som er med i utstillingen. Prisen gis til den kunstneren som deltar på utstillingen med det mest betydningsfulle verket. Fotokunstprisen deles ut av Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) og består av 100 000 kroner. Prisen deles ut på åpningsdagen kl. 19.

Fjorårets pris gikk til Helga Bu for verket "The Future".
Mattias Harenstam - Smiling man, 2011
Smiling man, 2011
Mattias Harenstam
Morten Andenæs - Public ground
Public ground
Morten Andenæs

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu