Things Left Behind

Den danske billedkunstneren og forfatteren Christian Yde Frostholm er fra førstkommende lørdag aktuell med serien Things Left Behind på House of Foundation i Moss.
- Serien Things Left Behind stiller et skarpt blikk på gjenstander og tableauer i det offentlige rom som de fleste mennesker ikke legger merke til. Ting som er mistet, gjenglemt eller med overlegg etterlatt: en blomsterbrodert koffert under en blomstrende busk, en uformelig sølvfarget klump plastret inn i tape. Eller en omhyggelig sammenrullet lyserød dyne anbrakt ved en mosebegrodd mur. Alt sammen enkeltdeler som skaper fortellinger med løse ender, heter det i pressemeldingen fra Christian Yde Frostholm.

Dette er, ifølge Frostholm, fragmenter som kan romme poesi, humor og skjønnhet, men også noe mer dystert og kanskje også noe uhyggelig.

- I den forstand peker serien også på hvordan det offentlige rommet i disse årene er under tydelig forandring. Å etterlate en pakke eller en koffert er ikke lengre bare å glemme den, men kan sette i gang en kjedereaksjon av sikkerhetsforanstaltninger. At noen av byens beboere derimot er nødt til å legge deres seng fra seg midt i det hele, er ikke noe som i seg selv vekker oppsikt.

Frostholms fotografiske praksis har i en lang periode foregått innenfor det digitale feltet. Han har en stor forkjærlighet for skjermen og det lysende bildets egne estetikk. Se for eksepel serien Vigilance Propreté (2002): en web-installasjon, som tematiserer antiterrortiltakenes pregning av gatebildet i Paris, og der fotografiene gjengir gjennomlyste ”bombesikrede” søppelposer og det søppel de på én gang synliggjør og estetiserer.

I prosjekter som Afrevne ord [netversion ] (2004) har Frostholm presentert det visuelle materiale i en interaktiv form, som lar publikumet selv velge vei. Også i Frostholms litterære verk er han opptatt av det funnede og fragmentariske, for eksempel i diktsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008) som henter sitt språklige materiale fra søkemaskiner og sosiale medier.

Utstillingen på House of Foundation presenterer serien som print, projeksion og video.
Christian Yde Frostholm - Things Left Behind
Things Left Behind
Christian Yde Frostholm
Christian Yde Frostholm - Things Left Behind
Things Left Behind
Christian Yde Frostholm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu