Rocka fotografier

Per Ole Hagen stiller ut rockefotografier på Galleri Lilje i Trondheim.
På Galleri Lilje i trondheim er det nå tiden for 50 rockefotografier signert Per Ole Hagen. En stor del av utstillingen er viet Dum Dum Boys, hentet fra 4 forskjellige konserter. Det er en blanding av fargebilder og svart/hvitt. De eldste er fra 2006, mens de nyeste er fra i fjor høst.

Bitt av basillen
Fotograf Per Ole Hagen startet med konsertfoto på midten av 90-tallet da han jobbet som musikksjef i NRK P1. Han var også nettredaktør for kanalens musikksider og trengte bilder som illustrasjon til sakene om konsertopptakene. Hagen fant raskt ut at det å "låne" bilder fra andre nettsteder ikke var noen god ide.

- Da begynte jeg heller å fotografere de konsertene vi tok opp for å kunne bruke bildene på nettsidene. Etter det ble jeg bitt av basillen, og da digitalteknikken ble såpass bra at jeg kunne få gode digitale bilder, begynte det å bli riktig gøy. Jeg har også i mange år hatt et godt forhold til digital redigering, og for meg er mye av gleden ved konsertfoto å redigere bildene når jeg kommer hjem om natta, gjerne akompagnert av musikk av samme artist. Jeg regner med at jeg ser mellom 100 og 150 konserter hvert år, så du kan si jeg er en relativt ivrig konsertgjenger. Jeg fotograferer ikke alle disse, men heller ikke langt i fra, forteller Hagen til foto.no.

Et godt rockefoto må utstråle noe
Per Ole Hagen synes det er vanskelig å svare på hva som er et godt rockefotografi.

- For egen del er det så mangt, men først og fremst er nok uttrykket viktig. Personlig synes jeg gjerne et portrett uten mikrofoner og instrumenter kan være like rocka som et bilde med masse røyk og action. På den andre siden er sistnevnte en av de utfordringene jeg har satt meg selv for tida, å få til det ultimale metalrockebildet som inneholder alle kjennetegnene ved sjangeren. Generelt må et godt rockfoto utstråle noe, det være seg energi, innlevelse, eller også ettertenksomhet. Og så er jeg opptatt av at komposisjonen må være bra.

Utstillingen henger i Trondheim frem til 20. mars.

Per Ole Hagens hjemmeside
Per Ole Hagen - Audrey Horne
Audrey Horne
Per Ole Hagen
Per Ole Hagen - Agnethe
Agnethe
Per Ole Hagen
Per Ole Hagen - Dum Dum Boys
Dum Dum Boys
Per Ole Hagen
Per Ole Hagen - The Pretenders
The Pretenders
Per Ole Hagen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Per Ole H.
@Martin - det er snakk om en utstilling i Oslo til høsten.
3.3.2011
Martin Rasch E.
Jeg slenger meg på og skryter av bildene her! Audrey Horne bildet er noe av det mest rocka jeg har sett! Jeg lo også godt av damen med benet til værs :)

Synd jeg ikke får kommet til Trondheim og sett bildene!
3.3.2011
Per Ole H.
Hei Kristina. Ja, det er Chrissie Hynde fra The Pretenders. Nesten 60 år og uforskammet sprek :-)
2.3.2011
Kristina J.
Gode bilder, men jeg fikk meg en god latter av stillingen til damen med foten rett opp! Hvis det er en dame.
2.3.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu