Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fredastund: Åpning med minikonsert

Torsdag 3. februar åpner Erik Sæter Jørgensen sin første separatutstilling på Galleri Sting i Stavanger.
Fotografiene i serien “Fredastund” er inspirert av Hovering Orvilles låt med samme navn. Klokken åtte blir det minikonsert med fremføring av tittellåta. Utstillingen varer frem til søndag 27. februar.

Bildene ble til etter en rekke lange og kalde turer utover Jæren på senhøsten i fjor, og viser nattlandskaper fra Nordsjøen. Sæter Jørgensen nevner J.M.W. Turner og Claude Monet som viktige inspirasjonskilder, med en klar linje fra Hiroshi Sugimotos lange eksponeringer i stort format.

Erik Sæter Jørgensen er billedkunstner og bosatt i Stavanger. Sæter Jørgensen var en av de lokale stavangerkunstnerne som ble presentert i magasinet “01”, og var sist å se på Galleri Skjævelands gruppeutstilling i desember. Han har samarbeidet med lokale musikere i en årrekke, og har det siste året jobbet tett med metalbandene Purified in Blood og Kvelertak.

Hovering Orville ga ut debutalbumet Silverlines på CCAP (Thomas Dybdahl, Helldorado, Cloroform) i 2008, etter å ha vunnet Rogalands Avis’ konkurranse DEMO. Siden den gang har Hovering Orville gått fra å være enmannsprosjektet til jærbuen Birger Bekkeheien, til å også innbefatte to faste medhjelpere: Tormod Aass på trommer og Jostein Goa på bass. I tillegg til å styrke det jærske alibiet, har de samtidig dratt prosjektet i en mer bråkete og støyete retning.

Les mer og se video på Fredastund.no.
Erik Sæter Jørgensen - Fredastund (Hå)
Fredastund (Hå)
Erik Sæter Jørgensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu