Memento Mori

Med utstillingen Memento Mori bestående av 12 særegne portretter, prøver prisbelønte Jens Haugen å utrykke noe som står i kontrast til det gode livet vi lever.
- Det er en utstilling som er ettertenksom, alvorlig, vågal og spennende, som kunstneren selv, heter det i pressemeldingen.

Haugen er en prisbelønt fotograf og har de siste årene seilt opp som en av Norges ledende innen reklame- og fashionfotografi. Han har utviklet en særegen stil med lys og etterbehandling av bilder, som gjør dybdefølelsen i verkene helt unik.

Elsker ting som er vakkert
På utstillingen er det derimot ikke fashion- og reklamefotografen man stifter nærmere bekjentskap med, men kunstneren Jens Haugen. Til denne utstillingen har han tatt seg tid til å kjenne på skaperkraften i forhold til det som står han hjerte nærmest; nemlig rendyrking av sitt eget kunstneriske uttrykk. Men egentlig føler han ikke seg som en fotokunstner, men en estetiker.

- Jeg elsker ting som er vakkert, og liker å formidle vakre ting til andre. Jeg har til nå brukt mye tid på teknikk, og har hatt en veldig teknisk tilnærming til fotografi. Jeg har prøvd å løsrive meg fra dette. På dette prosjektet har jeg kun jobbet med naturlig lys. Det har vært kameraet og meg i møte med mennesker, omgivelser og natur, forteller Haugen til foto.no.

Ensomhet og utrygghet
I Memento Mori forsøker Haugen å få frem en ensomhet og uttrygghet i bildene sine.

- Jeg ønsker å utrykke noe som står i kontrast til det gode livet vi lever. En slags påminnelse om at livet også består av alvor, smerte, sorg og avstand. Derfor har jeg valgt det latinske uttrykket memento mori som tittel på utstillingen.

Workshop med svigerfar
Det var under en workshop med sin svigerfar, Morten Krogvold, at Haugen startet på dette prosjektet.

- Dette var etterlengtet. Som kommersiell fotograf er det ikke lett å sette av tid til å jobbe med egne bilder – det handler jo også om å få butikken til å gå rundt i kroner og øre. Jeg tok de første bildene til Memento Mori på Vågå, men fortsatte prosjektet etterpå. Nå i vinter har jeg leid bobil og reist rundt i den vakre naturen på Hedmark og jobbet ganske intenst med prosjektet.

Elverum Kunstforening har offisiell åpning av utstillingen førstkommende lørdag (5. februar) klokken 13. Det blir åpningstale av Morten Krogvold, noe sprudlende i glasset og noe å bite i. Jens Haugen er også tilstede med seg selv, fotografier og musikk fra egen produksjon.


Jens Haugen -
Jens Haugen
Jens Haugen -
Jens Haugen
Jens Haugen -
Jens Haugen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu