Fyll, kjendiser og nakne damer

Bingo Rimér har i mange år vært en av Sveriges mest kjente ”flickfotografer”. Nå har han gitt ut bok om det ville livet.
- Hei! Bingo! Kom, sett deg ned!

Det er en nesten overdrevent vennlig og utadvendt mann som tar imot foto.no under fotomessen. Som den eneste av fotografene på messen har han fått sin egen stand, der han selger sin nye selvbiografiske bok "En flickfotografs bekännelser". Nå sitter han på sofaen med et enormt glis i ansiktet og klapper ved siden av seg. Jeg setter meg ned. Bare sekunder senere spretter han opp av sofaen igjen.

- Hei! Takk for sist! Skal du ha en bok eller?

Bingo håndhilser på to menn som stopper interessert ved standen. De to mennene kjøper hver sin bok av den smilende mannen med markante briller og det han i boken omtaler som en "patentert tysk hårfrisyre". Bingo signerer boken med vennlige ord, og sin e-postadresse.

- Hvis dere har tid, etter å ha lest boken, så setter jeg stor pris på tilbakemeldinger.

- Og liker dere den ikke, så kan dere selge den på eBay om noen år - og tjene mange penger! sier han og gliser enda bredere.

Mennene takker for boken og går. Fra tid til annen stikker det folk innom og kikker. Alle menn. De aller fleste kjøper boken. Og Bingo smiler og signerer. Allikevel har salget så langt gått trått, og kan ikke sammenlignes med salget i hjemlandet, forteller Bingo.

- I Sverige har den fått utrolig god respons, og er nummer en på salgslistene.

Det kan ha sin forklaring. For mens han her hjemme fortsatt er et relativt ukjent navn, har han i Sverige vært en gjenganger i skandalejournalistikken i mange år. Når man leser boken kan man forstå hvorfor.

Utleverende og rått
"En flickfotografs bekännelser" er nemlig en bombe av lettkledde damer og utleverende historier om fyll og kjendiser. Innimellom historiene er boken spekket med bilder av hovedpersonen selv sammen med et ukjent antall yppige blondiner, faksimiler fra skandaløse avisforsider, takkekort fra Hells Angels og snapshots fra utallige fester.

Bokens utleverende stil er inspirert av boken The Dirt, Neil Strauss sin biografi om Mötley Crue. Denne leste han for nærmere ti år siden.

- Det var en fantastisk bok med stor tekst, mye bilder og en morsom historie. Så da jeg leste den så tenkte jeg at en sånn bok vil jeg også lage, forteller Bingo.

Det var ingen i Sverige som hadde laget en så rå og utleverende bok tidligere, så Bingo bestemte seg for å bli den første. Og i boken skulle han fortelle åpenhjertig om alt. Fyll, dop, kongefamilien. Detaljerte beskrivelser av kjendiser. Absolutt alt. Og det har han gjort til gagns.

Han ønsket i utgangspunktet å skrive boken allerede for ti år siden, men er glad han ventet. I dag hevder han nemlig at han er ferdig med det ville livet og at han har slått seg til ro med kjæreste og barn.

- Det føltes riktig å gjøre den nå som jeg er ferdig med det livet.

Ville skjule mangler som fotograf
Boken begynner med hovedpersonens ville 30-årsfeiring, før tiden skrus tilbake til oppveksten med den strenge faren. I boken kan man lese at de første fotografspirene ble sådd av en plakat fra H&Ms kampanje med Anna Nicole Smith tidlig på 90-tallet, som hang på gutterommet. Etter videregående maste han seg til en assistentstilling på mannebladet Slitz i Stockholm, der han sakte, men sikkert jobbet seg oppover. De første årene dreide alt seg om lettkledde damer.

- Jeg fokuserte på lettkledde damer i begynnelsen for å skjule mine mangler som fotograf, sier han til foto.no.

Når jentene er vakre og lettkledde nok, er det ingen som bryr seg om lyssettingen eller om det tekniske, mener han. Bildene får oppmerksomhet uansett. Til tider kanskje litt for mye oppmerksomhet.

- Ofte fotograferte jeg kanskje 10 reklamejobber i måneden, og en jente. Men det var alltid bildene av den ene jenta som fikk all oppmerksomheten.

Kanskje er ikke det så rart. Det var nemlig Bingo Rimér som oppdaget Victoria Silvstedt, hevder han i boken, samt søstrene Graaf, Carolina Gynning og et utall andre jenter som senere skulle bli kjente glamourmodeller i Sverige og utenlands. Men mest kjent er han nok allikevel for en annen av hans oppdagelser, Elin Nordegren. Da det ble kjent at hun var sammen med Tiger Woods, solgte Bingo bikinibilder av henne for 200 000 kroner på en uke.

Har blitt mer moden
I dag er det ikke lenger lettkledde damer som interesserer, hevder han. I takt med at kunnskapen har økt, har også fokuset endret seg.

- Jeg har gått fra å være en medioker fotograf og jobbet meg opp. Jeg fikk jobb i aviser, og har i løpet av alle årene med jenter også fotografert promotions og reklame. Jeg har utviklet meg som fotograf, og gjør i dag mer modent arbeid, sier han og peker på veggen bak meg.

Der henger det et utvalg lerreter fra hans nyeste prosjekt.

- Det her er mine nye artwork. Jeg tar gamle bilder, og gjør noe nytt. Her har vi printet ut bilder på lerret, og så maler vi over.

Bingo håper prosjektet kan inspirere andre til å se at det er mye man kan gjøre med bilder etter de er tatt. Prosjektet gjør han sammen med sin forretningspartner, Henrik Persson.

Vil inn på det norske markedet
Bingo gjesper, for verken første eller siste gang under samtalen. Han bærer preg av sene netter, selv om han bedyrer på det sterkeste at han er ferdig med festingen og damene.

- Jeg var på en klubb på Lillehammer i går kveld og fotograferte folk, sier han.

Senere samme kveld skal han videre til neste klubb og fotografere. Disse oppdragene er en del av hans ønske om å lansere både seg selv og det nye klesmerket Sexy by Sweden i Norge.

- Jeg vil bli en del av det norske markedet og den norske kreative industrien.

- Nordmenn er jo så åpne og trivelige! avslutter Bingo.


Vi har blitt lovet ti signerte eksemplarer av Bingo Rimérs "En flickfotografs bekännelser" for å lodde ut til våre medlemmer. Dersom du ønsker å være med i trekningen, så send en e-post til desk@foto.no merket Bingo! innen midnatt onsdag 2. februar. Husk å legge ved navn og medlemsnummer. Vi trekker vinnerne torsdag 3. februar.
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Bingo foran sine nye "artworks"
Bingo Rimér - Victoria Silvstedt
Victoria Silvstedt
Bingo Rimér
Bingo Rimér - Elin Nordegren
Elin Nordegren
Bingo Rimér
Bingo Rimér - Bingo selv
Bingo selv
Bingo Rimér
Bingo Rimér - Aerosmith
Aerosmith
Bingo Rimér
Bingo Rimér -
Bingo Rimér

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Geir B.
Da har jeg endelig innsett hva jeg skal bli. Kamera kjøper jeg på www.komplett.no, dame finner jeg på www.innut.com champisen fra www.vinmonopolet og.. da mangler jeg i grunn bare talentet.
15.11.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu