Tilstede

11 fotografer har laget fotoprosjekter rundt temaet å være tilstede. Fredag kan du se resultatet på utstilling i Oslo.
Fredag 28. januar åpner utstillingen "Tilstede" i Nordahl Brunsgate 13 i Oslo. Utstillingen består av arbeider av de 11 fotografene Isabella Martinsen, Hilde Carling, Anna Seifert, Eli Roaldseth, Nils-Petter Aaland, Egil Austrheim, Jagoda Hoest, Anne-Lene Skotterud, Marianne Gehrken, Anne Marit Hellebust og Merethe Flakstad Johnsen.

- Utstillingen vår har fått navnet ”Tilstede ”, nettopp fordi det å være tilstede er noe av det viktigste når man fotograferer, og når man betrakter et fotografi, sier Merethe Flakstad Johnsen til foto.no.

Handler om å være tilstede
De 11 fotografene presenterer individuelle prosjekter rundt samme tema.

- Utstillingen vil vise et utvalg bildeserier som ønsker å speile, eller stille spørsmål rundt: hvordan være tilstede i ”det lille livet” vi mennesker lever. Mange av fotografene har hentet stoff til bildene i egne omgivelser. Likevel dreier uttrykkene seg mer om hvilke tanker og forestillinger betrakteren har om dette, noe som bildene viser på forskjellige måter, forteller Flakstad Johnsen og legger til at barndom, relasjoner og frykt er blant temaene som berøres i utstillingen.

Resultat av mentorprogram
De 11 fotografene er en del av mentorprogrammet Sens & Sans, som er ledet av de anerkjente fotografene Hans Olav Forsang og Marie Sjøvold i regi Bilder Nordic School of Photography. Utstillingen er et resultat av dette programmet, som hadde sin første utstilling våren 2010. Bildene som vises i utstillingen "Tilstede" har blitt jobbet med høsten 2010.

- Sens&Sans-gjengen har jobbet med individuelle temaer, men har også vært svært involvert i hverandres prosjekter. Hans-Olav Forsang og Marie Sjøvold har veiledet oss gjennom denne  prosessen, som har pågått i 3 måneder, og de har stått for kurateringen, forteller Flakstad Johnsen.

"Tilstede", som er en salgsutstilling, finner sted i et tomt lokale, som for anledningen har blitt omgjort til et "pop-up galleri". Den åpner fredag 28. januar klokken 18 og holder åpent frem til søndag 6. februar. Mer informasjon finner du på utstillingens Facebook-side
Isabella Martinsen -
Isabella Martinsen
Merethe Flakstad Johnsen -
Merethe Flakstad Johnsen
Hilde Carling -
Hilde Carling

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ernst V.
Ja, som jeg prøvde å si, så står ordet «tilstede» i ordboken, men det betyr altså noe annet enn det som trolig var meningen.
31.1.2011
Anne Lene S.
:-) Om man slår opp i ordboken er det riktig å skrive det på begge måter gutter.
31.1.2011
Chris O.
Ja "fremmedord" er en ordentlig styggmakt! :)
28.1.2011
Ernst V.
Synd de ikke klarte å skrive tittelen riktig da. Det er forskjell på å være til stede og å tilstede noe.
27.1.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu