Langaard-stipendet til Morten Løberg

Fotokunstner Morten Løberg er tildelt Langaard-stiftelsens kunstnerstipend for 2011 på 50.000 kroner.
Løberg får stipendet blant annet på grunnlag av to vinterbilder fra Ringsakerfjellet og en serie bilder av fugleflokker i flukt på Svalbard.

Pengene kommer godt med i Løbergs kunstneriske virke. For tiden jobber han med å avslutte produksjonen av sine siste pinhole-opptak som han gjorde på Svalbard i fjor sommer.

- Etter dette legger jeg nok pinhole på is inntil videre for å arbeide med en temautstilling om fly. Jeg har fotografert fly i mange år, både fra bakken og gjennom flyvinduet, og sitter på et ganske stort materiale som jeg håper skal bli en utstilling og kanskje en bok, forteller Løberg til foto.no.

Ingrid Lindbäck Langaards stiftelse deler hvert år ut stipender til kunstnere som har utmerket seg gjennom kunstnerisk kvalitet og virksomhet. I 35 år har Løberg vært aktiv som fotokunstner. Han er antatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen ved flere anledninger og har hatt en serie separatutstillinger i Norge og utlandet. Han var sist aktuell i forbindelse med utstilling i Fotografiens hus og Galleri BOA i Oslo. På utstillingen i Galleri BOA var Løberg aktuell med et prosjekt med enkle vintermotiver.

Ingrid Lindbäck Langaard var magister i kunsthistorie og kunstsamler som testamenterte hele sin formue til stiftelsen som bærer hennes navn. Stipendet i år er på 50.000 kroner og ble foruten Løberg også tildelt fotografene Herdis Maria Siegert og Dag Alveng.
 - Morten Løberg:
Morten Løberg:
 - Styremedlem Karen Cecilie Mellbye overrakte Langaardstiftelsen stipend på 50.000 kroner til Morten Løberg. (Foto: Halvard Haugerud).
Styremedlem Karen Cecilie Mellbye overrakte Langaardstiftelsen stipend på 50.000 kroner til Morten Løberg. (Foto: Halvard Haugerud).

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu