Søker årets beste naturfotografer

For 47. gang skal konkurransen Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year kåre verdens beste naturfotografier.
Konkurransen Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year skal nok en gang kåre verdens beste naturfotografer. Konkurransen er åpen for fotografer fra hele verden, uansett nivå eller alder.

Konkurransen består av ni kategorier og fire spesielle priser. Blant temaene er dyreportretter, undervannsfoto og natur i sort/hvitt. I tillegg skal to hovedvinnere kåres, hvorav en fra kategorien for voksne, og en fra kategorien for barn og ungdom. Vinnerne får pengepremier, samt deltagelse i en utstilling som reiser verden rundt.

Populær konkurranse
Veolia Environnement Widlife Photographer of the Year har vokst til å bli en svært populær konkurranse. I fjorårets utgave, som ble vunnet av ungarske Bence Máté, ble mer enn 31 000 bidrag sendt inn. Kampen om prisene er derfor stor.

- Dette er den mest prestisjetunge konkurransen i sitt slag. Et vakkert og teknisk sterkt bilde er ikke nok: nøkkelen til å vinne og skille seg ut fra mengden er originalitet og kreativitet, sier Mark Carwardine, som stiller som juryleder for syvende år på rad.

Mange norske vinnere
Konkurransen har gjennom årene hatt en sterk norsk deltakelse, og mange nordmenn har stukket av med gjeve priser. I fjorårets konkurranse ble norske Eirik Grønningssæter tildelt førsteplassen i kategorien Animal Portraits med bildet Predatory Steps, som er et bilde av en isbjørn tatt med selvutløser.

Året før tok Tom Schandy førsteplassen i kategorien Gerald Durrell Award for Endangered Wildlife, med et bilde av en jaguar. Samme år ble forøvrig konkurransen gjenstand for en liten skandale, da det ble kjent at vinnerbildet var av en tam ulv, og ikke et vilt dyr slik konkurransereglene krever. Det årets hovedvinner, José Luis Rodriguez, ble derfor fratatt tittelen.

Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year arrangeres av det britiske Natural History Museum og BBC Wildlife Magazine. Den åpner for innsending 12. januar, og frist for å delta er 18. mars. Mer informasjon på www.nhm.ac.uk
Bence Máté/ Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2010 - A Marvel of Ants
A Marvel of Ants
Bence Máté/ Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2010

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu