Sølvguttene - lyden av et felleskap

Fotograf Øyvind Markussen har forsøkt å finne ut hva slags fellesskapet som får nesten hundre gutter til å lære krevende latinske tekster på fritiden. Svaret (kanskje?) henger på veggene i Bymuseet i Oslo.
Engler eller rabagaster? Seriøse sølvstruper eller skøyeraktige sangfugler?
Uansett: De løfter oss opp i en høyere himmel, - en himmel full av lys og salige toner.


Fotograf Øyvind Markussen har fulgt Sølvguttene tett i 2009 og 2010. Hans fotografier er visuelle fortellinger fra Sølvguttenes særegne og produktive fellesskap. Ifølge pressemeldingen fra Bymuseet har publikum aldri sett Sølvguttene slik Markussens utstilling viser dem. Markussens bilder er unik dokumentasjon og fasinerende fotokunst.

Hva slags fellesskap får nesten hundre gutter til å lære krevende latinske tekster i sin fritid? Fotograf Øyvind Markussen har forsøkt å finne ut av dette ved å følge Sølvguttene gjennom et helt år og gir oss gjennom dette arbeidet et blikk på innsiden av livet i et bemerkelsesverdig fellesskap. Alt kommer til uttrykk gjennom denne fotografiske dokumentasjonen.

- Sølvguttene er en suksessoppskrift på en livskraftig maskulin kultur. Guttene leverer musikalske prestasjoner på høyt nivå, har det moro, blir selvstendige og scenevante. Viktigere er det at koret gjør gutters handlingsrom større, ikke minst på det emosjonelle planet: De synger uten fakter og med stort alvor, de berører publikum dypt. Sølvguttene har lykkes i å gjøre guttesang til en aktivitet som ikke truer, men tvert imot styrker ung maskulinitet, heter det i pressemeldingen fra Bymuseet.

I anledning Sølvguttenes 70 års jubileum vises 34 fotografier, i en kulturhistorisk kontekst, på Bymuseet i Oslo.

Flere bilder
Velg SØLVGUTTENE under SERIES.


Øyvind Markussen - Minutter før. 2009
Minutter før. 2009
Øyvind Markussen
Øyvind Markussen - Uten titel. 2010
Uten titel. 2010
Øyvind Markussen
Øyvind Markussen - Uten tittel. 2010
Uten tittel. 2010
Øyvind Markussen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu