Norsk vinner i UV-foto

Det ble dobbelt norsk seier i årets nordiske mesterskap i undervannsfoto. Christian Skauge fikk førsteplassen, mens Lill Haugen kom på andreplass.
Norske fotografer gjorde det skarpt i årets utgave av Nordisk mesterskap i undervannsfoto. Christian Skauge ble tildelt førsteplassen, mens regjerende Norgesmester Lill Haugen kom på andreplass. I tillegg var tre andre norske blant de ti beste.

Mesterskapet arrangeres hvert år, og besto i år av seks ulike kategorier, hvorav fire måtte være bilder fra nordiske farvann. Skauge tok både gull og sølv i kategorien Pool, med et bilde av klær som henger til tørk under vann i et svømmebasseng. Bildene imponerte juryen, som beskriver dem som i en klasse for seg. Han tok også sølv i kategorien Normal/vidvinkel med bildet "Wreck diver," og bronse i kategorien Fiskeportrett med nærbildet "Goby."

Haugen vant kategorien Fiskeportrett med bildet "Under the sun," og fikk bronse i kategorien Utenfor Norden. Som regjerende Norgesmester i undervannsfotografering, skal Haugen i tillegg representere Norge under VM i undervannsfoto i Tyrkia i mai 2011.

Bildene ble bedømt ut fra kriterier som nytenkning, evnen til å formidle følelser eller budskap og at bildene føles naturlige og ikke er etterarbeidet for mye.

Totalt deltok ni norske fotografer i konkurransen, som til sammen oppnådde 4 gull, 3 sølv og 3 bronse i enkeltkategoriene. Sammenlagt fikk Lasse Iversen en femteplass, Dag Leslie Hansen kom på niende, mens Rudolf Svensen kom på tiende plass.
Christian Skauge -
Christian Skauge
Gull i kategorien Pool
Lill Haugen -
Lill Haugen
Gull i kategorien Fiskeportrett
Christian Skauge -
Christian Skauge
Sølv i kategorien Normal/vidvinkel

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Henk Jan K.
Er bildet som vant Gull vist her riktig? Har ide at den er vist op ned her.
16.12.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu