Fotomaraton på utstilling

Hva skjer når hundre fotografer vandrer rundt i Oslos gater i 12 timer og tar bilder? Denne uken åpner utstillingen med bildene fra Oslo Fotomaraton.
Nærmere hundre fotografer deltok da Oslo Fotomaraton gikk av stabelen i august. Nå skal bildene vises frem og vinnerne kåres, i en utstilling som åpner 2. desember.

12 timer, 12 temaer
Årets fotomaraton var det første i Oslo på mange år. I 12 timer gikk deltakerne rundt i hovedstadens gater og fotograferte. Et nytt tema ble delt ut hver time, og deltakerne ble bedt om å fortolke disse fotografisk.

- Temaene som ble utdelt var sentrert rundt temaet "Oslo", med referanser til blant annet sted, litteratur og musikk. Veldig krevende, men også veldig morsomt! forteller Terje Abusdal, en av arrangørene bak maratonet, til foto.no.

"Sult", "Det er typisk norsk å være god" og "Trygge Oslo, stygge Oslo" var blant temaene som ble delt ut. Og arrangørene er godt fornøyd med resultatene.

- Etter å ha sett gjennom bildene fra maratonet er vi svært fornøyde med resultatet. Det er utrolig mye bra bilder med tanke på antall tema som ble utlevert og tidspresset maratonistene ble utsatt for, sier Abusdal.

Nytt fotomaraton til neste år
Suksessen med årets maraton har gitt arrangørene mersmak, og det snakkes allerede om et nytt til neste år.

- Planleggingen av Oslo Fotomaraton 2011 er i gang og vi regner med det blir en lørdag etter skolestart i august. Konseptet vil bli det samme, med noen små forbedringer etter erfaringer gjort fra i år, forteller Abusdal.

Stiller ut mer enn 1000 bilder
Totalt skal over 1000 fotografier stilles ut, i utstillingen som finner sted på Galleri KHK i Oslo. Under åpningen skal også vinnerne kåres. Det skal deles ut premie til beste enkeltbilde, og beste bildeserie. Utstillingen åpner 2. desember kl. 18.00, og varer frem til 5. desember.

Les mer om Oslo fotomaraton på www.blanko.no/fotomaraton
Kristin Østerhus -
Kristin Østerhus
Mona Limi Hansen -
Mona Limi Hansen
Fra temaet "Det er typisk norsk å være god"

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu