Norske fotografer i amerikansk fotoprosjekt

Seks norske fotografer har blitt valgt ut til å delta i et amerikansk bok- og utstillingsprosjekt, i regi Joyce Tenneson.
Seks norske fotografer er med i et nytt fotoprosjekt organisert av den velkjente amerikanske fotografen Joyce Tenneson. Bok- og utstillingsprosjektet The View skal bestå av bilder av steder som betyr noe spesielt for de involverte fotografene.

"The View handler om bilder som gjenspeiler noe i fotografens indre liv - bilder som er personlige og sterke, men allikevel kanskje ikke klart forstått, selv for betrakteren/fotografen," uttaler Tenneson på sine hjemmesider.

Tenneson, som er rangert som en av verdens mest innflytelsesrike kvinnelige fotografer, inviterte en rekke fotografer til å delta i prosjektet ved å sende inn et bilde av deres spesielle sted, sammen med en begrunnelse. Av de innsendte bildene har over 60 blitt valgt ut til å bli inkludert i prosjektet, blant dem de norske fotografene Essi Frydenlund, Mimsy Møller, Morten Løberg, Stine Jenssen, Tone Elin Solholms og Elisabeth Nordeng Aanes.

Holder workshops i Norge
At akkurat så mange norske fotografer har blitt valgt ut til å delta er ikke tilfeldig. Tenneson holder hvert år fotoworkshops i Norge og Maine for norske fotografer, gjennom firmaet NORDphotography, som er drevet av Elisabeth Nordeng Aanes.

Aanes kan fortelle til foto.no at flere av de norske fotografene har deltatt på disse workshopene og på den måten blitt godt kjent med Tenneson.

Norsk bilde på forsiden
Totalt har over 60 fotografer fra hele verden bidratt til prosjektet, men det er Aanes som har fått den kanskje største æren. Hennes bilde har nemlig blitt valgt ut til å plasseres på forsiden.

- Jeg viste ikke at mitt bilde var valgt til cover før første utkast av boken ble presentert, sier Aanes til foto.no.

Det var den grafiske designeren Mat Thorne som valgte ut bildet, og valget ble godkjent av de andre involverte.

- Bildet ble valgt fordi man likte motivet og fordi motivet ikke representerer et spesifikt tema, sier Aanes, som kan fortelle at bildet ble tatt med pinholekamera fra operataket i Oslo en stormfull dag.

Verdenspremiere i desember
Utstillingen The View har verdenspremiere på Naples Museum of Fine Art i Florida, USA 18. desember, mens boken med samme navn kan kjøpes hos Blurb.

Utstillingen skal siden reise rundt i USA og er foreløpig planlagt vist på tre andre gallerier. Aanes kan fortelle at det jobbes for å få utstillingen til Norge i løpet av 2011/2012.
Elisabeth Nordeng Aanes -
Elisabeth Nordeng Aanes
Essi Frydenlund -
Essi Frydenlund
Mimsy Møller -
Mimsy Møller
Stine Jenssen -
Stine Jenssen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu